Home Comfort food Kyllingbryst med sopp-og hvitvinsaus og potetstappe

Kyllingbryst med sopp-og hvitvinsaus og potetstappe

by siljesandberg

Dette er definisjonen av helgemat for min del! Av og til har jeg skikkelig lyst på en deilig kremet soppsaus! MEN jeg syns det har en tendens til å bli i tyngste laget. Derfor er det greit å kombinere den med lettere råvarer, som i dette tilfellet kyllingbryst, og tilsette litt hvitvin i sausen. Det letter litt av den mektige sopp og fløte smaken.

I tillegg er dette en rett hvor du kan gjøre mye på forhånd, hvis du skal lage det til gjester. Kyllingbrystene “gjør seg selv” i panna. Du kan evt slenge de i ovnen med et steketermometer. Mandelpotetene kan kokes på forhånd, slik at du bare trenger å sette sammen stappen til slutt. Det samme gjør soppsausen om du har kuttet opp sopp og løk på forhånd.

Et lite triks til en myk og fluffy potetstappe er å bruke en ballongvisp mot slutten for å få inn mest mulig luft i stappen. Men som jeg har skrevet i oppskriften; ikke la deg friste til å bruke noe elektronikk til denne jobben! Blender, stavmikser og foodprosessor gjør potetene til lim. Og det vil vi jo ikke ha ved siden av kyllingen!

Var det ikke akkurat dette du hadde lyst på? Sjekk ut noen andre helgefavoritter her:

Koreansk taco, Ragu med høyrygg, Crispy duck med appelsin og five spice eller Helstekt indrefilet med peppersaus med ekstra krutt

0 comment
0

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d