Home Comfort foodAsiatisk Spicy Kylling Gong Bao

Spicy Kylling Gong Bao

by siljesandberg

Bedre enn takeaway! Jeg elsker kylling gong bao, og hver gang jeg lager den blir den litt annerledes enn den forrige! Men denne gangen hadde jeg med meg notatboka, målte nøyaktig og noterte i vei slik at dere skulle få smake på samme gong bao som jeg laget!

Den er salt, syrlig og dekket med en tykk sticky saus, med knasende peanøtter og myk kylling. Gong bao skal for meg være ganske spicy, men her tilpasser du den din gane. Samboeren min syns den ble for spicy, så her har jeg redusert chilimengden litt!

Trikset for å få kyllingen like mør og myk som du gjør på asiatiske restauranter er å marinere den i en kombinasjon av soya og bakepulver! Jeg lover deg! Det blir såååå digg!

Vil du sjekke ut de andre asiatiske oppskriftene finner du de her.

13 comments
15

Du liker kanskje også

13 comments

Lene December 17, 2020 - 7:17 am

Nam, denne var kjempegod! Tenkte å ha den på hytta i romjula men i stedet for å pakke med alt av sauser for seg. Kan jeg blande de klare en uke før bruk?

Reply
siljesandberg December 17, 2020 - 7:23 am

Så godt å høre Lene😍 Det har jeg ikke prøvd, men antar at det skal gå helt fint! Til marinaden blander du da alt bortsett fra bakepulveret.

Det samme ville jeg gjort med sausen, men hold soya og maisenna adskilt til du lager sausen. Kan også være en fordel å vente med å kjøpe koriander til rett før reiser mtp holdbarhet☺️

Reply
Lene December 17, 2020 - 8:51 am

Tusen takk! 😋

Reply
Gjemdine_s December 20, 2020 - 7:26 am

Spørsmål om maizena i sausen, det står 2 teskjeer. Jeg syns sausen var litt tynn. Skal det stå 2 spiseskjeer?

Reply
siljesandberg December 20, 2020 - 7:52 am

Nei, det skal i utgangspunktet holde med 2 ts☺️ men om du syns den ble litt tynn kan det hende den ikke kokte opp skikkelig til den tyknet? Evt kan du ta i en ts til blandet med kaldt vann, hvis du syns den ble tynn☺️

Reply
Whimsy March 6, 2021 - 8:45 pm

Denne var kjempedeilig!! Laget den med balsamico, riseddik og vanlig pepper, og det fungerte helt fint. Blir gjerne enda bedre med de opprinnelige tingene, men holdt i massevis for oss. Skal absolutt lages igjen : )

Reply
siljesandberg March 6, 2021 - 8:48 pm

Så hyggelig å høre!😍 Tusen takk for kjempefin tilbakemelding😊 Godt å høre at substituttene funker bra også🙌🏼🥳

Reply
Tommy October 29, 2021 - 4:07 pm

Denne var NY-DEE-LIG🤩. Denne skal absolutt lages flere ganger.

Reply
siljesandberg October 29, 2021 - 4:33 pm

Så hyggelig å høre Tommy! Tusen takk for så fin tilbakemelding🧡

Reply
Lasse L. Langeland July 25, 2022 - 12:54 pm

Denne har jeg laget mange ganger. Utrolig bra oppskrift. Takks kal du ha.

Reply
Lee Edward Dalby April 15, 2023 - 5:11 pm

Hei, ser du nevner koriander i meldingsfeltet. Ikke med i oppskriften. Strøs på v servering?

Reply
siljesandberg April 15, 2023 - 5:26 pm

Heia!
Så fint du sier ifra! Hmm.. hvor står det koriander? Skal rette opp i det☺️

Reply
siljesandberg April 15, 2023 - 5:28 pm

Nå fant jeg det! Denne kommentaren har nok havnet her ved en feil, men skulle vært under en annen oppskrift:) bruker vanligvis ikke koriander i gong bao☺️

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: