Bedre enn takeaway! Jeg elsker kylling gong bao, og hver gang jeg lager den blir den litt annerledes enn den forrige! Men denne gangen hadde jeg med meg notatboka, målte nøyaktig og noterte i vei slik at dere skulle få smake på samme gong bao som jeg laget!
Den er salt, syrlig og dekket med en tykk sticky saus, med knasende peanøtter og myk kylling. Gong bao skal for meg være ganske spicy, men her tilpasser du den din gane. Samboeren min syns den ble for spicy, så her har jeg redusert chilimengden litt!

Trikset for å få kyllingen like mør og myk som du gjør på asiatiske restauranter er å marinere den i en kombinasjon av soya og bakepulver! Jeg lover deg! Det blir såååå digg!
Vil du sjekke ut de andre asiatiske oppskriftene finner du de her.
13 comments
Nam, denne var kjempegod! Tenkte å ha den på hytta i romjula men i stedet for å pakke med alt av sauser for seg. Kan jeg blande de klare en uke før bruk?
Så godt å høre Lene😍 Det har jeg ikke prøvd, men antar at det skal gå helt fint! Til marinaden blander du da alt bortsett fra bakepulveret.
Det samme ville jeg gjort med sausen, men hold soya og maisenna adskilt til du lager sausen. Kan også være en fordel å vente med å kjøpe koriander til rett før reiser mtp holdbarhet☺️
Tusen takk! 😋
Spørsmål om maizena i sausen, det står 2 teskjeer. Jeg syns sausen var litt tynn. Skal det stå 2 spiseskjeer?
Nei, det skal i utgangspunktet holde med 2 ts☺️ men om du syns den ble litt tynn kan det hende den ikke kokte opp skikkelig til den tyknet? Evt kan du ta i en ts til blandet med kaldt vann, hvis du syns den ble tynn☺️
Denne var kjempedeilig!! Laget den med balsamico, riseddik og vanlig pepper, og det fungerte helt fint. Blir gjerne enda bedre med de opprinnelige tingene, men holdt i massevis for oss. Skal absolutt lages igjen : )
Så hyggelig å høre!😍 Tusen takk for kjempefin tilbakemelding😊 Godt å høre at substituttene funker bra også🙌🏼🥳
Denne var NY-DEE-LIG🤩. Denne skal absolutt lages flere ganger.
Så hyggelig å høre Tommy! Tusen takk for så fin tilbakemelding🧡
Denne har jeg laget mange ganger. Utrolig bra oppskrift. Takks kal du ha.
Hei, ser du nevner koriander i meldingsfeltet. Ikke med i oppskriften. Strøs på v servering?
Heia!
Så fint du sier ifra! Hmm.. hvor står det koriander? Skal rette opp i det☺️
Nå fant jeg det! Denne kommentaren har nok havnet her ved en feil, men skulle vært under en annen oppskrift:) bruker vanligvis ikke koriander i gong bao☺️