Home Comfort food Pasta med scampi og en frisk fløtesaus

Pasta med scampi og en frisk fløtesaus

by siljesandberg

For noen dager siden fikk jeg lyst til å reise tilbake til sommeren. Friske urter, sitron, sjømat og pasta. Det er lite ved denne retten som minner meg på at vi er inne i adventstiden. Til tross for at førjulstiden bringer med seg masse godsaker i spiselig form, er det av og til deilig å kunne spise noe helt annet enn småkaker og fet julemat!

Denne pastaretten er for meg optimal når det kommer til fløtebaserte pastasauser. Min utfordring med fløtebaserte sauser er at det har en tendens til å bli i overkant mektig og fettete. Derfor er det så viktig å gi den andre ingredienser som utligner fløten. Prikken over i’en er sitron og litt chiliflak, som gir en liten ekstra piff for å skjære gjennom.

OBS OBS! Husk å kjøpe asc-sertifiserte scampi, eller bruk reker om du er mer fortrolig med det 🙂

Som wenche ville sagt; Vel bekomme!

8 comments
12

Du liker kanskje også

8 comments

Bent Are Fikse January 18, 2022 - 7:26 am

Kom hjem sliten og sulten etter en stressfull dag, og trengte å lage noe raskt av ingredienser jeg hadde liggende. 250g ferdigkokte scampi og en 3-del med fløte som var litt på kanten ift dato. Skalvise…hva kan vi lage av dette… googlet etter pasta og scampi, fant denne siden og lagde det hele på under 20 minutter. Var desperat sulten og hadde egentlig ingen intensjoner om å lage noe “herremåltid”.
Nå skippet jeg både spinat og persille, brukte sikkert dobbelt så mye hvitløk (en hel løk faktisk), og et par-tre spiseskjeer med chiliflak. Og endel hvitost i tillegg til et dryss med parmesan.
Det ble veldig innafor. Faktisk såpass at vi to nærmest småsloss for å få siste resten i gryten. Alltid et godt tegn.
Ble forresten tipset om å bruke flaket tunfisk som alternativ til scampi. Det blir å prøve neste gang. Da med spinat og persille og litt bedre tid.

Reply
siljesandberg January 18, 2022 - 7:49 am

Hei Bent Are!
Dette var virkelig fantastisk å lese☺️ Så godt å høre at det falt i smak. Ingenting er bedre enn når man småsloss om restene, da er det vellykket!

Spennende med tips om tunfisk, det skal jeg prøve☺️

Håper du finner andre oppskrifter her inne du også liker!

Silje

Reply
Frode Engmann September 24, 2022 - 5:45 pm

Hei, 6åringen og jeg lagde denne retten sammen i kveld. Begge digget den, men det ble for surt. Sitronen var kanskje i overkant sur eller saftig, ikke veit jeg. Men i denne retten kan det nok smakes til med sitron😅 Hilsen amatørkokk🔥

Reply
siljesandberg October 13, 2022 - 7:21 am

For en fantastisk hyggelig tilbakemelding! Ja, det er jo veldig varierende syrlighet på sitroner, så man kan med fordel smake seg frem ja☺️ Tusen takk for at du tok deg tiden Frode! Håper du får en strålende dag!

Reply
Berit October 13, 2022 - 7:19 am

Tusen takk for oppskriften, smakte utrolig godt

Reply
siljesandberg October 13, 2022 - 7:21 am

Så hyggelig å høre Berit! Håper du får en kjempefin dag☺️

Reply
Anonymous November 13, 2022 - 4:45 pm

Denne har jeg lagd mange ganger, og den har blitt en favoritt i heimen. Skal lage den i dag for n’te gang, og alle hjerter gleder seg!

Reply
siljesandberg November 13, 2022 - 6:29 pm

Åååå! Det gjør meg så innmari glad🧡 tusen tusen takk for at du tok deg tid til å skrive en tilbakemelding☺️

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: