Home MatAnledninger Gambas al pil pil- en tapas favoritt med scampi!

Gambas al pil pil- en tapas favoritt med scampi!

by siljesandberg

Gambas al pil pil er en godt kjent tapas-rett med scampi eller reker. Scampiene stekes på høy varme sammen med olivenolje, chili og masse hvitløk. Resultatet er en rett som bør serveres med fersk brød, slik at du kan få i deg all sausen, i hver krik og krok av panna. Det er nemlig så godt.

Når du skal du spise scampi, kongereker eller tigerreker – vil jeg oppfordre deg til kun å kjøpe ASC-sertifiserte eller MSC-sertifiserte reker. Slike sertifiserte tropiske reker er et miljømessig godt valg, så du kan spise scampi med god samvittighet.  Vil du vite mer om bærekraftig sjømat finner du det her. WWFs guide til bærekraftig sjømat

Så, tilbake til gambas al pil pil. Dette er en superfin rett til tapasbordet, enten det serveres hjemme eller som et bidrag til tapasbordet når du er invitert bort på besøk.

Det jeg vil anbefale om du skal ha den med deg, er å preppe alt på forhånd. Du kan fint blande sammen alle ingrediensene med unntak av sitronen og persillen. Grunnen til at jeg vil tipse deg om dette er at disse scampiene smaker desidert best, rykende varme. Så prepp alt på forhånd, sleng det i panna i 2 minutter og server.

Vil du ha inspirasjon til andre deilige tapasrettes som saltbakte poteter, spanske kjøttboller eller parmesanknuter? Sjekk tapas her.

En annen rett som alltid er god å ha med seg som bidrag til tapasbordet er pull apart hvitløksbrød. Jeg lover, tynne flak med saftig gjærbakst, dekket av deilig hvitløkssmør gjennom hele brødet. Akkurat slik det bør være. Oppskriften på dette brødet finner du her.

1 comment
0

Du liker kanskje også

1 comment

Anonymous July 8, 2023 - 6:05 pm

Hvorfor liker du å ha skallet på? Har akkurat stått og skrelt de også leste jeg det etterpå at du likte det…

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d