Home Comfort foodAsiatisk Kylling i sursøt saus

Kylling i sursøt saus

by siljesandberg

Jeg tror ikke det finnes én eneste kinesisk restaurant i distriks-norge som ikke har kylling i sursøt saus på menyen. Denne retten har nok mange et forhold til. Noen liker den syrlig, andre vil ha den søt. Så her foreslår jeg at du prøver deg frem med appelsinjuice, ketchup og soyasaus for å få akkurat den smaken du liker.

Denne oppskriften har jeg valgt å tilpasse hverdagsmiddagen, og kyllingen marineres derfor ikke. Om du ønsker den fløyelsmyke teksturen på kyllingen du vanligvis får på kinesiske restauranter er det to forskjellige måter å gjøre dette på.

Den første er å blande inn 1 ts bakepulver sammen med soyasausen og la det stå en halvtimes tid. Dette er hurtig-varianten.

Du kan også velge å bruke “velveting” teknikken som består av en blanding av eggehvite, maisenna og risvin. Dette resulterer i fløyelsmykt, mørt og saftig kjøtt. Marineringstiden avhenger av hvor mørt, eller lite mørt, kjøttet er i utgangspunktet. Når kjøttet har stått til marinering, gjerne over natta tørker du vekk mesteparten av marinaden og gir kjøttet et lynraskt dypp i kokende vann, før du tilbereder det videre slik det står i oppskriften.

På den måten kan du flotte’rei med takeaway midt i uka! Men nå skal jeg slutte å la skravla gå, her har du kylling i sursøt saus!

Har du lyst på andre forslag til takeaway-retter kan du ta en titt på kylling gong bao her. Pad thai her, eller en oversikt over alle asiatiske rettene her.

0 comment
1

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: