Home Baking Hvitløksbrød med Mont d’Or

Hvitløksbrød med Mont d’Or

by siljesandberg

Deilig bakt Mont d’Or servert i midten av et hvitløksbrød formet som en stjerne. Dette er en ypperlig rett å ta med seg på tapas i julen eller på romjulsbesøk til noen du er glad i. Smeltet ost og rykende fersk hvitløksbrød. Kan man egentlig be om mer?

Annonse Oluf.no

Førjulstiden er juleavslutninger, rundvask av hus, julegaveshopping og kanskje mer stress enn vi ønsker. Men for meg er det kanskje mest av alt den fine tiden hvor vi inviterer noen vi er glad i på førjulshygge. 

Jeg stresser ikke med at tak og vegger ikke er vasket (sorry bestemor), eller at julestjerna kanskje henger litt på halv tolv! For det jeg tar med meg inn i julen er å dele fine øyeblikk med fine folk. Så, without further ado:

Tre ord: Smeltet ost + hvitløksbrød. En skikkelig crowd pleaser!

Hvitløksbrød med bakt Mont d'Or
Se på den cheese pull’en!

Mont d’Or
Mont d’Or har en naturlig gylden skorpe med en rødlig farge. Ostemassen er meget bløt og kremete. Den har en unik kraftig smak, noe fruktig og svært aromatisk. Osten er sylindrisk og tilbys i forskjellige størrelser, fra 13–30 cm i diameter. Ostemassen er bundet med et bånd, som ikke må fjernes, heller ikke ved servering. Vacherin Mont D’Or blir fort bløt og bør serveres fra esken. Les mer om osten her.

Deilig bakt Mont d’Or servert i midten av en stor hvitløksstjerne. Server den sammen med noe godt i glasset, eller som en snack på juleverkstedet. Dette er også en ypperlig rett å ta med seg på juletapas eller romjulsbesøk. Så hva venter du på? Sett gang med den bakingen!

Et lite tips er å lese oppskriften godt, slik at du forstår hvordan du skal forme stjernen. Men husk, om den blir litt ujevn og skeiv gjør det ingenting! Det smaker kjempegodt uansett hvordan den ser ut!

Vil du heller se andre gjærbakstoppskrifter, finner du de her.

0 comment
0

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: