Denne deilige tacoen med høyrygg er braisert i ananas og øl og er den perfekte fredagstacoen. Spør du meg syns jeg vi bruker for lite frukt i maten. Jeg har ropt høyt om hvor godt jeg liker ananas, og det har jeg ingen planer om å stoppe med.
Det er en ypperlig rett du kan lage hvis du får besøk. Høyrygg er en forholdsvis billig stykningsdeler, slik at du kan mette mange mager uten å tømme lommeboka. Kjøttet lages i en gryte og alt du trenger er tid. Tacoen kan også lages dagen i forveien og varmes opp rett før.
Hvis du ikke er like glad i ananas kan du jo eventuelt sjekke høyryggtaco med maismayo her.

Ananastaco med høyrygg
siljesandberg Denne deilige tacoen med høyrygg er braisert i ananas og øl og er den perfekte fredagstacoen. Spør du meg syns jeg vi… Comfort food taco, meksikansk, høyrygg European PrintIngredienser
- HØYRYGG MED ANANAS:
- Høyrygg av storfe 1,2- 1,5kilo
- 1 ananas, i terninger
- 355ml corona øl
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss paprikapulver
- 1/2- 1 ss chipotle røkt( liker du ikke sterk mat kan du ta litt mindre chipotle)
- 1 ss hvitløkspulver
- 2 ss spisskummen
- 4 dl ananas eller eplejuice
- 1 ss sukker
- 2 laurbærblad
- 2 ss bbq-saus
- Salt og pepper
- KORIANDER OG AVOKADOKREM:
- 1 potte fersk koriander, med stilk
- 1,5 dl gresk yoghurt
- 0,5 dl olivenolje
- 2 modne avokadoer
- Saften av 1 lime
- 2 ts hvitvinseddik
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 ts salt
- 50g spinat, vasket
- KÅLSALAT:
- 1/2 hodekål
- saften av en lime
- 2 ss honning
- 1 ts sesamolje
- CHIPOTLEMAYO:
- 1 dl majones
- 1-2 ss limejuice
- 1/2 ts chilipulver
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1/4-1/2 ts chipotle røkt
- TILBEHØR:
- syltet rødløk
- bbq saus
- cheddar
Slik gjør du det
Start med høyryggen. Tørk av kjøttet og skjær det i biter på ca 5x5 cm. Finn frem en støpjernsgryte og brun kjøttet i smør og olje på høy varme til det får stekeskorpe. Tilsett så ananasen i terninger, øl, juice, bbq saus og krydder i støpjernsgyta. La gryta putre under lokk i 3-4 timer på lav varme. I mens kjøttet putrer kan du starte med tilbehøret. Kutt og bland alle ingrediensene til kålsalaten. Smak til med lime, honning og sesamolje til du får den smaken du selv liker. Sett i kjøleskapet frem til servering. Ha alle ingrediensene til koriander- og avokadokremen i en beholder og kjør til en jevn og irrgrønn krem. Jeg bruker stavmikser, men du kan fint bruke en liten matmølle, foodprosessor eller lignende. Spe på med litt mer olje om kremen blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Sett kjølig til den skal brukes. Rør sammen alle ingrediensene til chipotlemayoen og smak til med salt og honning. Når kjøttet har stått tiden sin, tar du av lokket og plukker ut kjøttet. Kjør sausen jevn med en stavmikser og legg kjøttet oppi igjen. Ønsker du at sausen skal ha ananasbiter lar du den bare være. La så gryta småkoke i en times tid uten lokk på middels høy varme. Nå kan du klemme på kjøttet og se at det lett faller fra hverandre. Rør innimellom og la væsken redusere til det blir en litt fastere gryte. Server kjøttet i gryta rett på bordet med kålsalat, avokadokrem, og resten av tilbehøret. Spis til du triller!
Tips
Dette er bare et forslag til hva du kan ha av tilbehør til høyryggen. Selvom det er en lang ingrediensliste, anbefaler jeg deg å teste det ut. Det ser ut som det tar mye lengre tid enn det gjør. Og husk at alt kan preppes på forhånd!