Home MatLunsj Ovnsbakte grønnsaker og pasta

Ovnsbakte grønnsaker og pasta

by siljesandberg

Ovnsbakte grønnsaker og pasta, er lik sant. Herrejemeni så godt å spise en ovnsbakt, lett pastarett med squash, paprika og tomater. Litt som en ratatouille, minus aubergine.

Hvis vi skulle laget et all-star lag av sommerens beste grønnsaker, ville det sett litt ut som denne formen, hvis du spør meg. Squash, paprika, tomater og noen flere godsaker. Parmesanen runder av sausen og tilfører salt, og sitronsaften gjør retten litt lettere og friskere. Ved å ovnsbake de til de så vidt begynner å falle fra hverandre, får du en digg saus som trygler etter å bli blandet sammen med pasta. Perfetto! Nyt en lettvin vegetarmiddag med noen du er glad i.

Nå skal jo jeg innrømme at jeg har hatt middelhavsgrønnsaker langt fremme i panna, etter en tur til Hellas. Så selvom min grønnsaksskuff er fylt opp med forskjellige typer squash og tomater i alle farger, er det ingenting i veien med å bytte ut eller legge til flere andre grønnsaker. Du kan fint tilsette flere ingredienser i formen, som for eksempel aubergine, sopp, fetaost, kapers og oliven. Håper du lar deg friste og lager denne enkle formen med middelshavsgrønnsaker og pasta. Lite rot og lite jobb. Perfekt for late sommerdager.

Om du ønsker å utelate pastaen eller lage den glutenfri kan du fint gjøre det. Dette en kjempegod grønnsaksform som passer veldig godt som tilbehør, ved siden av for eksempel grillet fisk eller lyst kjøtt.

Ikke akkurat det du hadde lyst på i dag? Sjekk ut disse pastaoppskriftene i stedet for da vel.

0 comment
0

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: