Home Comfort food Ragu med høyrygg. En rett det er verdt å vente på!

Ragu med høyrygg. En rett det er verdt å vente på!

by siljesandberg

Lite slå en skikkelig god, hjertevarmende italiensk ragu som har putret i mange timer. Ragu på høyrygg er høyt, høyt på lista, det er i hvertfall min mening! Det er jo så ufattelig godt med mat som har fått stå lenge å godgjøre seg, og det kjennes på smaken. Lett er det også.

Selvom ingredienslista er ganske lang, så må du ikke la deg skremme. Du skal kutte noen grønnsaker, brune litt kjøtt og måle opp noen ingredienser. Resten er tidens jobb. Denne ragu’en syns jeg har blitt ufattelig god, og den har fått utvikle seg i flere år. Men nå føler jeg meg ganske sikker på at jeg har funnet DEN oppskriften og smaksbildet jeg har vært på jakt etter.

Så hva venter du på? Enten du har hjemmekontor og kan lage “måndagslyx” som helleskitchen eller om du venter til helgen, så lover jeg at denne raguen, den er magisk.

Har du ikke tid? Sjekk ut noen av de andre pastaoppskriftene her.

14 comments
6

Du liker kanskje også

14 comments

Anonymous April 3, 2022 - 8:43 am

Hei, kan ikke se når nå har i oksekraften?

Reply
siljesandberg April 3, 2022 - 11:24 am

Hei! Takk for at du gjør meg oppmerksom på det! Oksekraften skal i samtidig som tomatene og det andre:)

Reply
Marit November 13, 2022 - 8:11 pm

Skal lokk være på når putrer i 4 eller 5 timer

Reply
siljesandberg November 13, 2022 - 8:33 pm

Ja, det stemmer☺️

Reply
Anonymous January 7, 2023 - 11:49 pm

Hei, har du en rødvin å anbefale til og bruke i retten?

Reply
siljesandberg January 9, 2023 - 5:24 pm

Hei!
Jeg har brukt mange forskjellige rødviner til raguen, men gjerne en som passer til retten. Har brukt både barolo og barbera med godt hell. En fruktig italiener uten alt for mye tanniner:)

Reply
Sander January 21, 2023 - 1:22 am

Smør i soffritto. Så har jeg sett det også.

Reply
siljesandberg January 21, 2023 - 2:06 am

Har også pasta med parmesan og østerssaus, så er du forberedt. Det er ingenting i veien for å bytte ut med olivenolje, hvis det plager deg;) Ha en strålende helg videre, Sander!

Reply
Magnhild April 1, 2023 - 9:11 am

Har ikke rødvin, men veldig lyst å lage denne i helgen. Er det mulig å bruke rødvinseddikk og evt mer av noe annet?😊

Reply
siljesandberg April 1, 2023 - 9:39 am

Du kan fint bytte ut rødvinen med 2 ss rødvinseddik og 1,5 dl ekstra oksekraft☺️
Håper det faller i smak!

Reply
Magnhild April 1, 2023 - 10:50 am

Så flott! Gleder meg til å prøva den i kveld🤩 Tusen takk for raskt svar!
Ps: Syns du er så flink! Så gøy å følga deg😍👌

Reply
siljesandberg April 3, 2023 - 7:07 am

Godt å høre🧡 tusen tusen takk Magnhild! Så hyggelig🥹🤩

Reply
Karoline April 4, 2023 - 8:43 am

Hei, Jeg tenker å prøve ut denne i morgen. Men hva tror du om å servere den med en fyldig potetmos og parmesanchips? Vil det fungere eller blir det for lite variasjon i konsistens?

Reply
siljesandberg April 4, 2023 - 9:11 am

Hei Karoline!
Syns det høres ut som et kjempegodt forslag! Jeg har laget den med både sellerirotpuré og potetmos! Begge funker som ei kule! Og spesielt hvis du lager parmesanchips! ☺️

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: