Lite slå en skikkelig god, hjertevarmende italiensk ragu som har putret i mange timer. Ragu på høyrygg er høyt, høyt på lista, det er i hvertfall min mening! Det er jo så ufattelig godt med mat som har fått stå lenge å godgjøre seg, og det kjennes på smaken. Lett er det også.



Selvom ingredienslista er ganske lang, så må du ikke la deg skremme. Du skal kutte noen grønnsaker, brune litt kjøtt og måle opp noen ingredienser. Resten er tidens jobb. Denne ragu’en syns jeg har blitt ufattelig god, og den har fått utvikle seg i flere år. Men nå føler jeg meg ganske sikker på at jeg har funnet DEN oppskriften og smaksbildet jeg har vært på jakt etter.
Så hva venter du på? Enten du har hjemmekontor og kan lage “måndagslyx” som helleskitchen eller om du venter til helgen, så lover jeg at denne raguen, den er magisk.
Har du ikke tid? Sjekk ut noen av de andre pastaoppskriftene her.
14 comments
Hei, kan ikke se når nå har i oksekraften?
Hei! Takk for at du gjør meg oppmerksom på det! Oksekraften skal i samtidig som tomatene og det andre:)
Skal lokk være på når putrer i 4 eller 5 timer
Ja, det stemmer☺️
Hei, har du en rødvin å anbefale til og bruke i retten?
Hei!
Jeg har brukt mange forskjellige rødviner til raguen, men gjerne en som passer til retten. Har brukt både barolo og barbera med godt hell. En fruktig italiener uten alt for mye tanniner:)
Smør i soffritto. Så har jeg sett det også.
Har også pasta med parmesan og østerssaus, så er du forberedt. Det er ingenting i veien for å bytte ut med olivenolje, hvis det plager deg;) Ha en strålende helg videre, Sander!
Har ikke rødvin, men veldig lyst å lage denne i helgen. Er det mulig å bruke rødvinseddikk og evt mer av noe annet?😊
Du kan fint bytte ut rødvinen med 2 ss rødvinseddik og 1,5 dl ekstra oksekraft☺️
Håper det faller i smak!
Så flott! Gleder meg til å prøva den i kveld🤩 Tusen takk for raskt svar!
Ps: Syns du er så flink! Så gøy å følga deg😍👌
Godt å høre🧡 tusen tusen takk Magnhild! Så hyggelig🥹🤩
Hei, Jeg tenker å prøve ut denne i morgen. Men hva tror du om å servere den med en fyldig potetmos og parmesanchips? Vil det fungere eller blir det for lite variasjon i konsistens?
Hei Karoline!
Syns det høres ut som et kjempegodt forslag! Jeg har laget den med både sellerirotpuré og potetmos! Begge funker som ei kule! Og spesielt hvis du lager parmesanchips! ☺️