Home Comfort foodAsiatisk Salat med papaya og Tom Yum scampi

Salat med papaya og Tom Yum scampi

by siljesandberg

Jeg elsker salat. Spesielt når jeg kan blande det med frukt, friske urter og en smakfull vinaigrette. I denne salaten er det en god miks av søt papaya, en syrlig dressing, og deilige tom yum marinerte scampi. Det beste av alt er at du lager salaten på et kvarter! Ett lite tips er også å se etter grønn papaya når du er på butikken. Denne er det litt mer crunch i og gir en helt annen smak en moden papaya.

På denne måten kan du nyte en god og mettende salat på null tid. Du kan selvfølgelig bytte ut om du vil bruke reker, laks, eller annet protein. Men jeg hadde tilfeldigvis igjen både scampi og papaya. Slik ble denne salaten til.

Ble du nysgjerrig på hva Tom Yum er?

For mange er tom yum ukjent, da den ofte blir overskygget av den mer kjente storebroren tom kha. Spør du meg smaker den vel så godt, om ikke bedre. Tradisjonelt sett er tom yum suppen laget på tørkede reker, sitrongress, chili, kaffirlime, galangal og mye mye mer. Tom Yum-pastaen er ment å være smakstilsetningen til suppen, men den egner seg også ypperlig som marinade. Den gjør underverker med alle typer kylling, fisk og sjømat samt svinekjøtt. Et annet bruksområde jeg bruker tom yum pasta til er å smaksette majones og dressinger.

Fikk du lyst til å prøve tom yum paste, kan du trykke her for å se hvilken jeg foretrekker.

Vil du se andre oppskrifter med scampi, finner du de her.

0 comment
0

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: