Home Comfort foodAsiatisk Asiatisk pinnekjøtt med en syrlig coleslaw

Asiatisk pinnekjøtt med en syrlig coleslaw

by siljesandberg

I oktober hadde Julie og jeg en restaurant-takeover. Det var fantastisk gøy, litt skremmende og veldig lærerikt! Vi bestemt oss for at vår kveld skulle være en asiatisk norsk fusion pakket inn i en femretters meny. Og i følge de 45 gjestene var det en fulltreffer!

En av rettene mange av gjestene ble mest overrasket over, var pinnekjøttet med pepperglaze. Grunnen til at de ble så overrasket over denne retten, er fordi de ikke er veldig glad i pinnekjøtt. Til tross for skepsisen skulle de gjerne ønsket en dobbel porsjon! Det må da være en fulltreffer? Så om du tenker å invitere på pinnekjøtt i julen, kan du prøve deg på denne varianten, eller lage half and half. Så har du en rett til å utfordre de som ikke er så glad i pinnekjøtt.

Det som er fint med det pepperglazede pinnekjøttet og den syrlige coleslawen er at det eneste du gjør annerledes enn tradisjonell tilberedning, er å helle over og vende inn kjøttet i glaze etter de er dampet, og skjerpe de 10 minutter i ovnen til slutt! Coleslawen lager du på kort tid!

Har du ikke laget pinnekjøtt før? Da bør du sjekke ut de gode tipsene matprat kommer med her.

11 comments
1

Du liker kanskje også

11 comments

Lene December 1, 2020 - 6:52 pm

Hei,
Tenkte å prøve denne til helga 😋
To spørsmål
– er ikke så glad i appelsin i mat. Er det noe jeg kan erstatte med?
– tenkte å ha «vanlig» pinnekjøtt dag 1 og dette av restene dag 2. Noe jeg burde tenke på i forhold til det? Takk!!

Reply
siljesandberg December 1, 2020 - 6:57 pm

Hei Lene! Kan fint bytte ut appelsin med enten en god eplejuice eller limesaft! Men da må du smake deg til med honningen, så vinagrette’n ikke blir for sur!

Eneste du trenger å tenke på er om du vil servere de på beinet, eller om du vil rive opp kjøttet og vende det inn i glazen uten ben! Og ta vare på litt av fettet til pinnekjøttet, og putt det i glazen:)

Reply
Stine December 4, 2020 - 11:53 am

Hei Silje😊 kan jeg lage glazen dagen før og bare varme den opp dagen etter når jeg lager det andre? Blir den like god tror du?

Reply
siljesandberg December 4, 2020 - 12:01 pm

Det kan du! Den vil smake like yamiiii da! Men da må du ikke koke den, bare varme den opp til kokepunktet!☺️

Reply
Stine December 4, 2020 - 12:41 pm

Supert🤩 gleder meg til å prøve dette

Reply
Lene December 6, 2020 - 6:51 pm

Nydelig!! Og selv med appelsin selv om jeg ikke er så glad i det. Skal absolutt gjentas 🙂

Reply
siljesandberg December 6, 2020 - 6:52 pm

Hurraaaa! Det gjør meg så glad😍

Reply
Lene December 6, 2020 - 9:39 pm

Kom med kokebooook!

Reply
siljesandberg December 6, 2020 - 9:41 pm

Krysser fingrene for det! Men først må jeg finne et forlag der ute som har lyst til å gi ut boka mi😂😍

Reply
Sara February 5, 2021 - 8:07 am

Hei,
Har noe vanlig saltet(ikke røkt) pinnekjøtt, kan det brukes? Eller må det være røkt?

Reply
siljesandberg February 5, 2021 - 8:17 am

Hei Sara!
Dette er jo en smakssak, så du kan selvfølgelig bruke saltet pinnekjøtt også 🙂 Jeg foretrekker røkt, men det er ingenting i veien for å bruke saltet 🙂

Silje

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Silje spiser

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading