Home Dessert & KakerDessert Karamellisert ananas / MasterChef finale dessert

Karamellisert ananas / MasterChef finale dessert

by siljesandberg

Jeg er vanligvis ikke noe dessertmenneske. 9 av 10 ganger velger jeg forrett over dessert. Min oppfatning er at desserter ofte blir for søte og mektige som avslutning på et godt måltid. Og når jeg ikke har noen egen dessertmage så resulterer det ofte i at jeg blir kvalm i stedet for glad. Derfor ble det en stor utfordring for meg å skulle lage en dessert opp imot dessertkongen!

Ønsket om å ha noe som var friskt, komplekst og uventet. Derfor ble det noen av mine favorittkomponenter sammen med noen nye, uprøvde ideer. Det viste seg å være lurt! Jeg klarte til slutt å dra 10’ern ut av Lise Finckenhagen. Og det på dessert! Da kan jeg ikke bli stort lykkeligere!

Deilig lun, krydret og karamellisert ananas som kommer som et fyrverkeri i munnen. Ananasen blir servert i skjønn forening med en killer marengs, chilikaramell (min favoritt) og en crumble min samboer ber om omtrent en gang i uka!

I denne retten valgte jeg jo å bruke blomster, og det etter jeg har gått hardt ut mot blomsterbruken i programmet! Haha! (Sorry Truls).
Men her så jeg mitt snitt til å flette inn blomsten, ikke fordi den er så pen, men fordi den smaker ananas! Hvor kult er ikke det!? Jeg mener alt på tallerken skal ha en funksjon, og derfor valgte jeg å bruke Tunbalderbrå som er en litt stygg, men skikkelig kul blomst med masser av smak!

Nok snakk! Fikk du lyst til å prøve deg på denne desserten? Den er ikke så vanskelig som det ser ut som! Du kan fint finne oppskrift på vanlig marengs også, hvis du heller vil lage det, da det er litt enklere enn italiensk marengs.

Er du heller et kakemenneske? Oppskrifter på kaker finner du her.

7 comments
0

Du liker kanskje også

7 comments

Anne Marthe November 15, 2020 - 12:05 pm

Gratulerer med plass i finalen i Masterchef! Veldig bra levert ☺️ Hvor får man tak i yuzujuice i Oslo-området?

Reply
siljesandberg November 15, 2020 - 12:32 pm

Tusen takk for det Anne Marthe😍😍 Jeg vil tippe Afood har det?

Reply
Anne Marthe November 16, 2020 - 7:57 am

Tusen takk for svar. Skal sjekkes ut 😍

Reply
Heidi November 30, 2020 - 8:02 am

Men hvordan fikk du til det rosa «støvet»? Takk for masse inspo😁

Reply
siljesandberg November 30, 2020 - 8:22 am

Hei Heidi!
Det er hibiskus-te som er mortet/ kjørt i blender til støv:)

Reply
Anna February 10, 2021 - 5:45 pm

Skall lage din oppskrift på fredag:)) men hvor skall chilikaramellen anrettes? Ser den ikke på bilden;)

Reply
siljesandberg February 10, 2021 - 5:46 pm

Den serverer jeg ved siden av, så kan de som skal spise ta på selv! Evt kan du lage små drypp med karamell innimellom i desserten:)

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d