Home Comfort food Minestrone suppe- en perfekt restemiddag

Minestrone suppe- en perfekt restemiddag

by siljesandberg

Minestrone må være hverdagsmiddagens Kinderegg? One-pot, check! Budsjettvennlig, check! Bruk opp rester i kjøleskapet, check! Som jeg sa: Minestrone suppe- en perfekt restemiddag

Tidligere denne uken fikk jeg et behov for å bruke opp de litt slitne restene i grønnsaksskuffen. Resultatet ble en deilig minestrone suppe. Dette er den perfekte suppen å rydde opp i kjøleskapet med. Så her har jeg laget en grunnoppskrift til deg, slik at du kan tilsette det du har av rester.

Jeg har som mål å spise kjøttfritt 2-3 dager i uken. Det blir naturligvis en del rester av grønnsaker gjennom uka, og derfor skal jeg bli flinkere til å bruke opp restene i slike middager. Og selvom en grønnsak ser litt slapp ut, så er den ofte like god! Salater får for eksempel nytt liv med et lite isbad, og gulrøtter og stangselleri kan du putte i en mirepoix som er en base til veldig mange franske og italienske retter!

Restetips:

Andre ting som egner seg i en minestrone er: brekkbønner, spinat, purre, sellerirot, blomkål, bacon, kylling, skinke +++
Som sagt, se på dette som en slags grunnoppskrift, og tilpass med det du vil rydde opp i.

Det er også en genial måte å bruke opp de forskjellige restene av pasta man har i skuffer og skap. Du vet, den lille porsjonen med makaroni som er igjen i pakken som ikke er nok til en hel middag.

Om du rydder opp i forskjellige typer pasta kommer et lite triks: Sett på nedtelling på klokka på mobilen. Start med den pastatypen som har lengst koketid, og tilsett så de med kortere når nedtellingen går nedover.

Så hva venter du på? Lag minestrone suppe og nyt en en perfekt restemiddag med god samvittighet!Var det ikke akkurat suppe du hadde lyst på i dag? Ta en titt på disse pastarettene, for finne noe annet som kan friste.

0 comment
0

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: