Home Comfort food Panzerotti, en fritert calzone.

Panzerotti, en fritert calzone.

by siljesandberg

Jeg snakket i forrige uke om denne godsaken. Panzerotti eller fritert calzone om du vil, er faktisk noe av det jeg savner mest fra tiden jeg bodde i Milano. Og rettere sagt; Luini. Denne juvelen av en baker, midt i hjertet av Milano. Køene var alltid lange utenfor, og har du smakt en fritert calzone derifra forstår du hvorfor. Panzerotti er ikke nødvendigvis det mest spennende ved første øyekast, men herlighet som det overrasker med en gang du setter tennene i det.

Luini, Milano

Ble du nysgjerrig på dette bakeriet, finner du hjemmesiden deres her. Husk dette stedet hvis du noen gang skal til Milano.

Panzerotti, er en calzone laget på det som minner om en krysning mellom pizzadeig og berlinerbolledeig. Proppfull med deilig tomatsaus og fløyelsmyk smeltet mozzarella. Jeg får vann i munnen av å skrive om det. Når jeg derfor hadde mimret lenge nok, fant jeg ut at jeg skulle prøve å gjennskape denne calzonen. Og herrejemeni så stolt jeg ble, da resultatet ble nokså likt!

Fritert calzone, panzerotti

Nå skal det sies at det er en stund siden jeg sist spiste dette, men både jeg og min beste venninne som begge har spist Luini mente dette var en innertier. Så nå syns jeg du skal finne frem frityroljen, ta på bakelua og lage deg comfortfood med stor c!
Panzerottiene kan fylles med alt du ville hatt på en pizza (nesten) men her er altså grunnoppskriften. Fyll gjerne med sopp, skinke, artisjokk, oliven, ricotta mm. Bare pass på at fyllet ikke blir for vått.

Er du ikke helt klar for fritert bakverk akkurat nå, kan du jo ta en titt på de andre italienske oppskriftene her.

0 comment
0

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d