Home Comfort foodAsiatisk Fritert kamskjell og Tom Yum mayo

Fritert kamskjell og Tom Yum mayo

by siljesandberg

Altså. Hvis du ikke skal lage friterte kamskjell til forrett når du får middagsgjester, så vet ikke jeg. Eller forresten, lag det til deg selv. Du kommer til å ville spise opp alle alene. Sprø panko-crust utenpå, og fløyelsmyke kamskjell i midten. Dypp de i blandingen av mangokrem og Tom Yum mayo, så har du kommet til himmelen. Hellige Heidrun, dette ble så innmari godt!

Dette er en ypperlig forrett fordi det meste kan preppes på forhånd, og friteringen er unnagjort på 15 minutter. På denne måten kan du bruke tiden din på noe annet enn å stå på kjøkkenet når du har gjester. Kamskjellene er ferdig stekt med en perfekt kjerne, når paneringen er gyllen.

Det beste jeg vet er når jeg kan preppe mesteparten av maten før gjestene kommer. Prep betyr i bunn og grunn: Kutt opp grønnsakene, gjør klar alt du kan gjøre klart. Enten det er en saus, mayo eller å dele ting i skåler. Alt du kan gjøre ferdig på forhånd betyr mindre rot på kjøkkenet, og mer tid med gjestene dine. Det er vel noe vi alle vil?

Så tilbake til de friterte kamskjellene. Denne retten blir kremet og digg fordi vi har en mangokrem og en Tom Yum mayo. Tom Yum mayo smaker litt lignende den spicy chili majonesen du får på sushien din., Så digg! Hvis du lurer på hvor du kan få tak i Tom Yum paste, så finner jeg det på min lokale asiatiske butikk. Sjekk bildet her, for å se hva du skal se etter.

Hvis det ikke var akkurat dette du hadde lyst på finner du flere sjømatretter her.

7 comments
0

Du liker kanskje også

7 comments

Marin Lauvås March 20, 2022 - 2:57 pm

Hvor får du kjøpt tom yum paste?

Reply
siljesandberg March 20, 2022 - 3:05 pm

Det finner du i de fleste asiatiske sjapper☺️

Reply
Åsa April 30, 2022 - 10:37 am

Hvor mye Panko 😳 Hilsen oss som skal ha 25 til middag om fire timer 😄

Reply
H February 15, 2023 - 2:05 am

Hvor mye kokosmelk skal det være? Dl eller ss?0,5 dl ss kokosmelk.

Reply
siljesandberg February 15, 2023 - 9:14 am

Oi, her har det kommet en typo! 0,5 dl☺️

Reply
Siw November 16, 2023 - 7:35 pm

Trur du d blir like godt å bare pannesteke kamskjell og bruke samme tilbehør🤔😅

Reply
siljesandberg November 16, 2023 - 7:36 pm

Ingenting slår fritert (hehe) men ja, du kan fint lage det med pannestekte også☺️

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d