Home Comfort foodAsiatisk Koreansk taco- en helgefavoritt!

Koreansk taco- en helgefavoritt!

by siljesandberg

Er det noe som er godt innarbeidet i norske hjem, så er det fredagstacoen! Jeg lager veldig sjelden samme rett mange ganger, så dette er ikke nødvendigvis praksis hos oss. Det jeg derimot elsker er konseptet taco, men at dette er en stor paraplybetegnelse. Det er ikke sikkert jeg har lyst på samme proteinet hver gang, samme tilbehør eller samme smaker. Derfor er det ofte “fredagstacoen” hos oss, men i vidt forskjellig drakt hver gang.

Det er heller ingen hemmelighet at jeg elsker asiatiske smaker. Derfor ble resultatet på denne ukens taco, koreansk. Resultatet ble jeg meget fornøyd med. Det er ikke superspicy, men det er masse smak! Tilpass gjerne stjerna i retten selv, her funker det fint med både stimlet biffkjøtt, kylling, ovnsbakt blomkål, laks eller scampi!

I denne oppskriften bruker jeg gochujang og mirin. Gochujang lages av fermenterte soyabønner, rød chili, ris og byggmalt og har en dyp, umamiholdig smak. Mirin er en søt risvin som gir en liten syrlighet til retten, samtidig som den forsterker de andre umamismakene. Gochujang og mirin får du tak i i de fleste asiatiske eller orientalske butikker med godt utvalg. Spør de som jobber der!

Gochujang. Finnes fra flere leverandører, men boksen ser ofte ut som noe lignende denne.
0 comment
1

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: