Home Dessert & Kaker Sitronpai med friske bær

Sitronpai med friske bær

by siljesandberg

Det nærmer seg sommer og sol med stormskritt. Da drømmer jeg om nyplukka bær, og lette retter med syrlige og friske smaker. Jeg fikk spørsmål om å bake en kake for en liten tid tilbake, da bestemte jeg meg fort for at sitronen skulle være stjerna. Og kombinasjonen mellom sitron, jordbær og bringebær er jo så godt! Derfor ville jeg lage noe som kunne være en litt fjern fetter av mine favorittkaker; Key lime pie og Lemon meringue pie!

Kaken er basert på min favoritt Key lime oppskrift fra Lise Finckenhagen, gjort om til en sitropai med bær!
Denne kaken er sååå enkel å slenge sammen, og krever lite oppmåling, og lite rot. Eneste du trenger er litt tid til avkjøling og at den setter seg.

Så hva venter du på? Lag denne ved neste kakeanledning!
Var det ikke akkurat denne kaken du hadde lyst på? Flere kakeoppskrifter finner du her.

6 comments
1

Du liker kanskje også

6 comments

Natalia May 25, 2021 - 7:50 pm

Den ser nydelig ut!🤩 kan den lages ferdig dagen i forkant av servering eller er den best samme dag?

Reply
siljesandberg May 25, 2021 - 7:50 pm

Hei Natalia🧡
Du kan fint lage denne dagen før☺️

Reply
Mari June 10, 2021 - 10:42 am

Hvordan fikk du den så gul? Min bunn og innhold ble lik farge – en lys brun!

Reply
siljesandberg June 10, 2021 - 10:47 am

Hei Mari!
Det var rart! Har fått bilder og oppdateringer fra flere som har fått samme farge som meg.
Jeg bruker alltid egg fra frittgående høner og de plommene er store og veldig gule! Kan det ha noe med det å gjøre? Evt mengden sitronskall..

Reply
Guro June 28, 2021 - 7:11 pm

Hei. Vil denne funke med lime istede for sitron? Eller blir fargen veldig blass tro?

Reply
siljesandberg June 28, 2021 - 7:30 pm

Det vil garantert bli kjempegodt! Men kan bli litt blassere i fargen. Kan evt korrigere dette ved å bruke solgule egg. Jeg bruker økologiske egg fra frittgående høns som har fått mais. Derfor blir min sååå gul, ikke pga sitronjuicen☺️

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: