Home Comfort foodAsiatisk Gyoza- min favoritt!

Gyoza- min favoritt!

by siljesandberg

Det finnes mange måter å lage dumplings på enten det er wontons du friterer eller trekker i kraft, om du lager gyozas som potstickers eller damper forskjellige former for dumplings. Bretteteknikken kan du velge selv ut ifra ferdighetsnivå, men etter å ha lært det bort til ganske mange nå, er tilbakemeldingen “nei, dette var jo ikke så vanskelig”.

Det gjør meg veldig glad! Og etterhvert som du får laget det noen ganger, går brettingen som en lek, og du kan begynne å prøve deg på forskjellige teknikker. Denne oppskriften på dumplings er allikevel min favorittoppskrift, og jeg kommer her både til å legge ut en glutenfri variant, og en med hvetemel. Samme fremgangsmåte, men forskjellige ingredienser til deigen.

Dumplingdeigen med hvetemel er en forenklet versjon av Jan Robin Ektvedt sin, som blant annet har skrevet boken Asiatisk og driver restauranten The Golden Chimp.

Min erfaring med dumplings er allikevel at selvom det virker som litt “ork” å skulle lage deigen fra bunnen av, smaker det bedre og er mye lettere å brette med. Ferdigarkene du kjøper i asiatiske butikker er ofte tørre i kantene og vanskelige å brette. Ønsker du å bruke ferdigark kan du fint gjøre det, smaker fortsatt veldig godt! For å gjøre brettingen enklere kan du klippe vekk den tørkede kanten på arkene før du begynner.

Denne oppskriften gir et sted mellom 70-80 dumplings. (2 pakker ferdig ark)
OBS OBS! Husk å kjøpe asc-sertifiserte scampi, eller bruk reker om du er mer fortrolig med det 🙂

Og du? Vil du se hvordan jeg lager det har jeg lagt ut en video om dette på @siljespiser på instagram!

0 comment
3

Du liker kanskje også

%d bloggers like this: