Home Dessert & Kaker Bakt ostekake med blåbær og lemoncurd

Bakt ostekake med blåbær og lemoncurd

by siljesandberg

Jeg hadde aldri smakt bakt ostekake før jeg prøvde denne! Min gode venninne Julie sa; Har du ikke smakt det før, må du lage det nå! Og jeg lover.. Jeg er frelst! Ostekake med blåbær og lemoncurd? Hva mer kan man be om?

Det blir mange kaker i løpet av ett år. I hvert fall om man er glad i å bake kaker. Derfor er jeg aldri vond å be, og melder meg ofte frivillig til å lage kaker i bursdager ol. Jeg syns allikevel at å lage samme kake mange ganger er ganske kjedelig. Jeg liker å prøve nye type kaker, finne inspirasjon i forskjellige oppskrifter, på pinterest og på instagram. Denne oppskriften er basert på Lise Finckehagen sin oppskrift på bakt ostekake med bringebær.

Kaken ble laget til min samboers bursdag, der jeg visste det ville komme mange lemoncurd tilhengere. Derfor valgte jeg å tilsette lemoncurd, og bytte ut bringebær med blåbær. Den ble dødsgod! Og det beste av alt, den kan lages dagen før, slik at du ikke trenger å stresse samme dagen som den skal bli servert. Ostekaken trenger nemlig god tid til å kjøle seg ned, gjerne over natta! Dette er derfor ikke kaken du slenger sammen rett før du får besøk!

Jeg har laget denne oppskriften glutenfri, så jeg har byttet ut digistive med glutenfrie mariekjeks. Men her kan du velge fritt om du vil bruke glutenfritt eller ikke!

Oppskriften på lemoncurden du skal ha på toppen finner du her. Hvis du heller har lyst på andre kaker enn denne bakte ostekaken, finner du flere kaker til forskjellige anledninger her.

2 comments
1

Du liker kanskje også

2 comments

Karianne September 10, 2020 - 5:35 pm

Hvor stor form bruker du til ostekaken? Ser nydelig ut 😊

Reply
siljesandberg September 10, 2020 - 5:36 pm

Hei Karianne! Jeg bruker 22 cm springform!

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: