Home TilbehørAnnet tilbehør Lammestek med rødløkskompott og ovnsbakte gulrøtter

Lammestek med rødløkskompott og ovnsbakte gulrøtter

by siljesandberg

ENDELIG er høsten her på ordentlig! Kveldene blir mørkere, stearinlys som lyser opp stua, kald og crisp høstluft på morningen. Å! Som jeg elsker denne årstiden. Jeg har nevnt det før, men nå er den her på skikkelig!

Betemix fra bama

Til tross for å være glad for at årstidene endrer seg, så er jo jeg alltid mest begeistret for råvarene som er i sesong og som inntar butikkhyllene. Beter, rotgrønnsaker, rosmarin, timian, større utvalg av vilt, og vi må for all del ikke glemme lam! Fårikål, en god lammestek, carré og utallige andre varianter av dette fantastiske proteinet. Forresten; et lite hack for å uppe fårikålgamet, som jeg bruker her i huset er å kun velge stykker av lam. Det er et lite tips jeg fikk av pappaen min for mange år siden, og som har blitt med ved siden ettersom min samboer ikke er særlig begeistret for sau, som han ofte betegner er som å spise ull.

Årets lammecarré

Det skal derimot sies at det er han som ofte også kommer med spørsmål om lammestek, lammelår osv. Så noe må jeg da gjøre riktig!

Jeg bruker flere forskjellige fremgangsmåter og tilberedningsteknikker når jeg tilbereder kjøtt. Sous vide maskinen, ovnsstekt, kokt, langtidssteking, leirgryte. Alt for å komme nærmere en konklusjon av hva som egner seg best til forskjellige typer kjøtt og kjøttstykker. Er på ingen måte faglært på området, så denne bloggen er kun et forsøk på å være en inspirasjonskanal for å prøve seg på retter man ikke har prøvd før uten skrekkblandet fryd!

Morteren, min aller beste venn

Denne gangen ble det lammestek, sous vide. Og for dere som ikke har sous vide maskin, kan den selvfølgelig også stekes i ovn med steketermometer. Jeg har laget fremgangsmåte for begge alternativene!

0 comment
0

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: