Det er vel kanskje ingen hemmelighet at jeg ELSKER asiatisk! Derfor prøver jeg stadig vekk å forenkle og fortsatt kunne tilby oppskrifter som gir deg et Chuck Norris round house kick i munnen. Det har jeg gjort her: Kylling satay i form av en slags gryte, i stedet for som tradisjonelle spyd. En digg kylling med masse saus med smaker av peanøtter, curry og kokos. Servert sammen med en frisk mango og agurksalat, toppet med koriander (for de som liker det) og dampende ris! Perfekt ikkesant?

Jeg kvalitetssikret oppskriften ved å servere den til stemoren min som elsker satay, og lillesøsteren min som ofte syns det kan bli for mektig og kvalmende. Begge kom med lovord om det de fikk servert, og var ikke spesielt klare for å dele maten med noen. Da kan jeg si meg fornøyd! Så hvis du vil lage mat på en halvtime, som smaker MASSE må du prøve denne!

Tagg meg gjerne på instagram eller facebook om du gjør det! Jeg har så lyst til å høre hva du synes!
10 comments
Hei Silje. Koser meg veldig med oppskriftene dine! 😊
Hvilken red curry pleier du å bruke (merke)?
Frid
Så hyggelig å høre! Det varierer! Skal sjekke når jeg kommer hjem!
Hei Silje! Takk for gode oppskrifter! Synes denne gryten ble litt salt og kanskje litt dominert av curryen. Tror du det kan funke å bruke ingrediensene for smak som i den vanlige satayen, type sambal orlek, ketjap manis, hvitløk? Digger at man slipper å marinere og styre med det! Takk 🙂
Hei Emilie! Det kan komme litt an på hvilke soya og curry du bruker hvor kraftig smaken blir! Anbefaler saltredusert soya, og å smake til med tanke på curryen! Men kan nok helt sikkert bruke vanlig satay smaker også!:)
Elsker denne retten <3 Kun laget den vegetarisk, med feks kikerter og brokkoli + bruker 400 ml kokosmelk, ellers følger jeg oppskriften, og det blir sååååå godt!
Såååå hyggelig å høre! Og ikke minst så veldig gøy at du gjør den til din egen! ELSKER DET🙌🏼🙌🏼
Denne oppskriften hjalp meg litt i gang å eksperimentere med asiatisk mat. Jeg klarte først å gjøre feil (tok liter istedenfor dl vann). Når det nærmet seg ferdig og gryta skulle tykne, da skjønte jeg det.
Løsninga var å ta ut kyllingen, rive den opp og ta den i sammen med risen igjen. Lot det redusere litt men det blir jo ingen gryte skjønte jeg.
Det ble derimot den beste suppa jeg har smakt 🙂
Så fantastisk å høre! Ingenting gjør meg mer glad enn å høre at du eksperimenterer med asiatisk🥳
Tusen takk for fin tilbakemelding☺️
Denne var bare såååå god, alle rundt bordet bare🤩🤩🤩
Fantastisk! Blir sååå glad for å høre det☺️