Home Comfort foodAsiatisk “Rask gryte” kylling satay med mangosalat

“Rask gryte” kylling satay med mangosalat

by siljesandberg

Det er vel kanskje ingen hemmelighet at jeg ELSKER asiatisk! Derfor prøver jeg stadig vekk å forenkle og fortsatt kunne tilby oppskrifter som gir deg et Chuck Norris round house kick i munnen. Det har jeg gjort her: Kylling satay i form av en slags gryte, i stedet for som tradisjonelle spyd. En digg kylling med masse saus med smaker av peanøtter, curry og kokos. Servert sammen med en frisk mango og agurksalat, toppet med koriander (for de som liker det) og dampende ris! Perfekt ikkesant?

Jeg kvalitetssikret oppskriften ved å servere den til stemoren min som elsker satay, og lillesøsteren min som ofte syns det kan bli for mektig og kvalmende. Begge kom med lovord om det de fikk servert, og var ikke spesielt klare for å dele maten med noen. Da kan jeg si meg fornøyd! Så hvis du vil lage mat på en halvtime, som smaker MASSE må du prøve denne!

Tagg meg gjerne på instagram eller facebook om du gjør det! Jeg har så lyst til å høre hva du synes!

10 comments
4

Du liker kanskje også

10 comments

frid nordheim November 30, 2020 - 2:09 pm

Hei Silje. Koser meg veldig med oppskriftene dine! 😊
Hvilken red curry pleier du å bruke (merke)?
Frid

Reply
siljesandberg November 30, 2020 - 2:10 pm

Så hyggelig å høre! Det varierer! Skal sjekke når jeg kommer hjem!

Reply
Emilie February 10, 2021 - 7:05 pm

Hei Silje! Takk for gode oppskrifter! Synes denne gryten ble litt salt og kanskje litt dominert av curryen. Tror du det kan funke å bruke ingrediensene for smak som i den vanlige satayen, type sambal orlek, ketjap manis, hvitløk? Digger at man slipper å marinere og styre med det! Takk 🙂

Reply
siljesandberg February 10, 2021 - 8:16 pm

Hei Emilie! Det kan komme litt an på hvilke soya og curry du bruker hvor kraftig smaken blir! Anbefaler saltredusert soya, og å smake til med tanke på curryen! Men kan nok helt sikkert bruke vanlig satay smaker også!:)

Reply
Niko October 14, 2021 - 4:28 pm

Elsker denne retten <3 Kun laget den vegetarisk, med feks kikerter og brokkoli + bruker 400 ml kokosmelk, ellers følger jeg oppskriften, og det blir sååååå godt!

Reply
siljesandberg October 14, 2021 - 5:00 pm

Såååå hyggelig å høre! Og ikke minst så veldig gøy at du gjør den til din egen! ELSKER DET🙌🏼🙌🏼

Reply
Christopher Eriksen Dahl January 22, 2022 - 10:54 am

Denne oppskriften hjalp meg litt i gang å eksperimentere med asiatisk mat. Jeg klarte først å gjøre feil (tok liter istedenfor dl vann). Når det nærmet seg ferdig og gryta skulle tykne, da skjønte jeg det.

Løsninga var å ta ut kyllingen, rive den opp og ta den i sammen med risen igjen. Lot det redusere litt men det blir jo ingen gryte skjønte jeg.

Det ble derimot den beste suppa jeg har smakt 🙂

Reply
siljesandberg January 22, 2022 - 9:44 pm

Så fantastisk å høre! Ingenting gjør meg mer glad enn å høre at du eksperimenterer med asiatisk🥳

Tusen takk for fin tilbakemelding☺️

Reply
Anonymous September 15, 2023 - 9:25 pm

Denne var bare såååå god, alle rundt bordet bare🤩🤩🤩

Reply
siljesandberg September 15, 2023 - 9:26 pm

Fantastisk! Blir sååå glad for å høre det☺️

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d