Home Comfort foodAsiatisk Sunn koreansk “hverdagstaco” -Bulgogi!

Sunn koreansk “hverdagstaco” -Bulgogi!

by siljesandberg

Det er lite som er bedre enn en hverdagsmiddag som går lynraskt, som er sunn, smaker masse og er meget budsjettvennlig! Jeg tør påstå, at dette er et aldri så lite kinderegg for hektiske hverdager.

Koreansk bulgogi er en av de mest kjente koreanske rettene, og består ofte av tynne skiver med marinert storfekjøtt som grilles raskt på høy temperatur. Bulgogi blir på en måte koreanernes svar på taco.

Du kan fint bytte ut karbonadedeigen med kylling eller svinekjøttdeig, kyllingfilet, biff eller svin. Vil du ha en vegetarisk løsning kan du bruke vegetarkjøttdeig, tofu eller søtpotetterninger. Det vi liker godt med bulgogi er de endeløse variasjonene. Du kan bytte ut grønnsakene etter sesong og preferanser.

I tillegg er denne retten glutenfri så lenge du bruker glutenfrie soyaprodukter! Med andre ord en rett for veldig veldig mange! Liker ikke magen din stivelse så godt, kan du droppe risen og heller servere kjøttet i salatblader.

I tillegg til grønnsakene serverte jeg bulgogien med syltet rødløk ved siden av. Oppskriften på syltet rødløk finner du her. Ønsker du andre retter hvor du kan tilpasse grønnsakene til det du liker selv kan du sjekke ut spicy nudelsuppe her. Eller sticky ginger pork her.

Vil du se mer av retten og fremgangsmåten, ligger den på min instagramkonto under highlights: Bulgogi! Hvis du prøver denne oppskriften, blir jeg skikkelig glad om du tagger @siljespiser

0 comment
2

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: