Home MatMasterChef 2020 «Bestefar og jeg» – hjort indrefilet, rotgrønnsaker og rødvinssaus

«Bestefar og jeg» – hjort indrefilet, rotgrønnsaker og rødvinssaus

by siljesandberg

Fy søren for en episode det var. Når jeg tenker tilbake på det er det kanskje den tøffeste dagen jeg har hatt i masterchef-kjøkkenet. Det startet med vafler. Seerne skjønte kanskje ikke greia.. Hvorfor gråter du av at Henry ikke er der når du lager vafler?

Henry og jeg lager OFTE vafler.. Og med det mener jeg ofte. Kanskje en gang i uka? Og hvis ikke jeg lager, reiser han til bestemor! Når Henry vil ha vafler åpner han kjøleskapet, finner melk, smør, mel og alle de andre tingene vi pleier å ha i!

Og ikke nok med det! Neida, vi fortsetter med barndomsminne hvor jeg ser et fantastisk stykke vilt i spiskammerset. Den hjorten roper bestefar.

Bestefaren min gikk bort i februar. Jeg var høygravid, jeg håpet jeg skulle få være med i begravelsen, bære kista som en siste takk. Slik ble det ikke. I stedet for reiste jeg hjem fra føden, da de andre reiste i begravelsen. Derfor ble det ekstra viktig at denne retten skulle bli så bra som overhode mulig.

Det er en homage til min fine fine bestefar, men også til norske ingredienser som glitrer nå på høsten! Håper dere prøver den, og liker den like godt som dommerne og meg 🙂

Hvis du vil lage noe annet digg i høstværet kan du prøve deg på finnbiff her.

Helstekt indrefilet av okse med honningglaserte rotgrønnsaker og peppersaus med ekstra krutt her.

Eller risotto med smørkantareller her.

0 comment
0

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d