Home Comfort foodAsiatisk Crispy chilibiff

Crispy chilibiff

by siljesandberg

Enkelte dager har jeg bare så innmari lyst på fritert, crunchy digg mat. I helgen hadde jeg en sånn dag. Men så er det så stress med alt som kommer med fritering. Oppvarming og nedkjøling av oljen, helle olje over på kanne etter steking osv. Med mindre man bruker “shallow fry” metoden, som krever lite olje og mindre stress! Shallow fry vil si å fritere i for eksempel en stekepanne hvor du kun har olje som dekker halve tykkelsen på det du skal fritere. Mye mindre olje, mye mindre fuzz.

Chili biff med nudler er en syrlig og spicy nudelrett med massevis av smak. En typisk take away rett, du like enkelt kan lage hjemme! Biffen får en crispy stekeskorpe fordi vi dekker den i egg, maisenna og krydder, før den blandes med sausen og nudlene.

I motsetning til en del andre kinesiske/asiatiske take away retter er denne av den syrligere typen. Både pga ketchup, sweet chili saus og riseddik. Jeg foretrekker å bruke entrecote som skives i tynne skiver. Dette gir et deilig mørt kjøtt som kun må kort tid innom panna.

Matprat.no har forresten skrevet et informativt og godt innlegg om fritering. Sjekk det her.

For andre digge asiatiske retter, sjekk her.

0 comment
2

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: