Home Comfort food Pasta ‘Nduja med mozzarella og konfiterte tomater

Pasta ‘Nduja med mozzarella og konfiterte tomater

by siljesandberg

Blir man noen sinne lei av pasta? Jeg gjør i allefall ikke det. Derfor er jeg stadig på leting etter nye ingredienser, proteiner eller vinklinger på denne allsidige middagen. Visste du forresten av de forskjellige typene pasta har forskjellig funksjoner og bruksområder?

Derfor har jeg nå bestilt meg “The geometri of pasta” og er klar for et dypdykk i pastaens geometri for å forstå hvilke pastatyper som egner seg til forskjellig bruk. Jeg innser jo at det er ganske nerdete, men hei.. Noen liker krim, noen liker historiebøker og jeg liker kokebøker. Ble du nysgjerrig på boken så finner du den her. Det er ikke reklame, kun et nerdete tips fra meg til deg.

Så tilbake til denne pastaretten. ‘N’duja er en italiensk salamivariant som har sitt opphav helt syd i landet i Calabriaregionen. Denne salamien har en finmalt konsistens og sterk smak. Kjøttet som benyttes i produksjonen kommer fra de saftigste delene av grisen, og salamien blir røkt etter at den er ferdig modnet.

N’duja er en smakfull salami, konsistensen er finmalt og så myk at du kan smøre den. Denne salamien inneholder såpass mye chili at smaken er meget sterk og passer for deg som liker litt heit mat. Denne sterke salamien kan smøres på et stykke toast og nytes som en forrett. Tradisjonelt sett blir den ofte servert sammen med en moden ost. N’duja kan også brukes som smaksetter på et smørbrød, i en piadina eller du kan bruke den i en pastasaus. Eller min favoritt: som topping på pizza.

I denne oppskriften har jeg også toppet pastaen med noen deilige, søte konfiterte tomater. Har du ikke laget de enda ligger oppskriften på det her.

0 comment
0

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: