Home Comfort foodAsiatisk Bang bang kylling

Bang bang kylling er en asiatisk, allsidig rett enten du serverer den som en forrett, et tilbehør, eller som en salat. Den har litt spice fra chilioljen, den er frisk og kompleks på grunn av chinkiang-eddiken, og generelt en nydelig måte å spise kylling på.

Chinkiang-eddik finner du på orientalske butikker. Lurer du på hvordan den ser ut? Sjekk her.

Jeg posjerer kyllingfiletene kraft med soya, ingefær, litt hvitløk og fond. Hvis du har rester av stekt kylling kan du også bruke det! En fin måte å slenge sammen en saus for å spise opp restekyllingen du har i kjøleskapet!

Du kan servere den med nudler, ris, i salat eller bare sammen med agurk og vårløk, som i oppskriften under!

Chilioljen jeg bruker i oppskriften finner du her. Den tar virkelig bare 10 minutter å lage, så lenge du har ingrediensene! Så ikke la deg skremme. Hvis du har en annen chiliolje hjemme kan du bruke den. Men hvis det ikke er mye sichuanpepper i den, ville jeg tilsatt 1 ts mortet sichuanpepper i sausen!

Ble du fristet til å prøve? Jeg tenker: Gjør det!

Var det ikke dette du hadde lyst på i dag? Sjekk ut andre asiatiske oppskrifter her.

4 comments
1

Du liker kanskje også

4 comments

Iselin W.S February 8, 2021 - 2:17 pm

Hei,
Jeg lurer på om du har forslag til hva som kan brukes som erstatning for chinkiangeddik. Samboer har glutenallergi, så får ikke brukt den opprinnelige eddiken.

Reply
siljesandberg February 8, 2021 - 2:26 pm

Heiii Iselin!
Selvfølgelig! Du kan erstatte chinkiang med en blanding av riseddik og soyasaus! Men smak deg frem! Kan tenkes du må justere litt på sukkeret da:)

Reply
Marie Kingsrød March 14, 2021 - 6:31 pm

Hei! Kan man lage denne vegetar? 🙂

Reply
siljesandberg March 14, 2021 - 7:45 pm

Hei! Ja, det antar jeg da man kan! 🙌🏼 Det har jeg ikke prøvd, men tipper det vil funke bra med tofu, scampi (hvis pesceterianer), blomkål, jackfruit kanskje?

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: