Home Comfort foodAsiatisk Sticky, digg chili og honningbiff

Sticky, digg chili og honningbiff

by siljesandberg

Det er i tradisjon tro slik, at når vi runder tredje juledag er jeg sååå lei julemat. I-lands problem? Definitivt. Men da har jeg lyst på noe helt annet. Noe som sparker litt! Resultatet? Oppskrift på en klissete, deilig asiatisk biff med en mørk og søt/salt saus som dekker hver krik og krok av det marinerte kjøttet.

Sjekk den digge sausen!

Jeg elsker å bruke honning i den asiatiske maten jeg lager. Det gir en perfekt konsistens, søtning og det krever ikke smelting og karamelisering på samme måte som sukker gjør. Og i kombinasjon med chili blir det magisk.

Lykke i en bolle

Entrecoten har jeg marinert i soya, ketjap manis, hvitløk og natron. Ja, du leste riktig. Natron. Jeg har nevnt det før, og jeg nevner det igjen. Natron og bakepulver bryter ned fibrene i kjøttet og gir det den konsistensen du er vant til å få på asiatiske restauranter. Genialt sant? På den måten kan du lage takeaway, bedre og raskere hjemme. Du trenger ikke hoppe ut av joggisen og gå ut døra en gang! Hvor deilig er ikke det?

Ikke lyst på akkurat dette i dag? Sjekk ut de andre asiatiske oppskriftene her.

2 comments
3

Du liker kanskje også

2 comments

Heidi Kristoffersen February 17, 2021 - 9:14 am

Hei! Blir det bedre om man marinerer et døgn eller har ikke det noe å si?
Heidi:)

Reply
siljesandberg February 17, 2021 - 9:34 am

Hei Heidi!
Du kan fint marinere den et døgn, men vent med natron til en halvtime før😊

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: