Home TilbehørAnnet tilbehør Halloumi fries

Halloumi fries

by siljesandberg

Betalt samarbeid med Oluf.no

Halloumi er en kypriotisk ost opprinnelig laget på fåremelk. Den kan spores tilbake til 1500-tallet, men har blitt mer og mer populær i det siste da den er en en kjent ingrediens i en mengde vegetarretter.

Halloumi fries er grillmatens bestevenn! Halloumiost er en ost som ikke blir flytende ved varmebehandling. Den endrer konsistens til en fløyelsmyk ost med mye smak. Derfor passer den jo perfekt til fritering! Disse friesene ble dyppet i egg, hvetemel og panko. Hvis du ikke ønsker å lage fries kan du bruke tilnærmet samme fremgangsmåte og lage vegetariske halloumiburgere.

Halloumi kan også marineres og slenges rett på grillen. Den er god i salater, wraps og mye mer!

FØR DU BEGYNNER MED FRITYRSTEKING MÅ DU LESE DETTE:

Tips fra matprat.no:

  • Sjekk at woken eller kjelen som skal brukes til frityrstekingen står sikkert og stabilt på stekeplaten eller gassblusset.
  • Forlat aldri kjøkkenet når du varmer opp oljen, eller når den er varm.
  • Hell oljen i kjelen, aldri mer enn halvfull. Varm opp på sterk varme. Når oljen har nådd 180° C vil den begynne å bevege seg. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt den er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning. Er oljen varm nok vil den bli brun i løpet av et minutt.
  • Skru ned varmen til middels hvis temperaturen er for høy.
  • Legg maten forsiktig ned i oljen med en tre eller stålklype. Snu på bitene slik at de blir jevnt stekt. Løft maten forsiktig opp med en klype, eller hullsleiv. La den dryppe av seg fettet på tørkepapir.
  • Hvis du skal fritere flere ting kan den ferdige maten holdes varm i stekeovn på 180° C.
  • Husk å varme opp oljen til riktig temperatur før du tilsetter neste ladning.
  • Det er lurt å ha et lokk lett tilgjengelig for å kvele flammene dersom uhellet skulle være ute. Slokk aldri med vann!
0 comment
0

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d