Home Comfort foodAsiatisk Tunfisktartar / MasterChef finale forrett

Tunfisktartar / MasterChef finale forrett

by siljesandberg

Herreguri for en uke det har vært! Masterchef finalen er sendt på tv, og endelig er katta ute av sekken! Jeg fikk andreplass i MasterChef Norge 2020! Altså, det er så vilt! Jeg kunne aldri forestilt meg dette da jeg sendte inn søknaden min i slutten av februar, i dette merkelige året 2020!

Jeg sto i finalen med Truls, som trakk det lengste strået, og det vel fortjent! Denne forretten er en asiatisk vri på en av mine favoritter. Tartar. Vanligvis spiser vi det på den tradisjonelle måten med kjøtt, egg, løk, kapers og brød. Men når man står i finalen må man tenke nytt. Før finalen hadde jeg aldri laget denne retten før, men jeg visste at smakene var noe som ville harmonere og noe jeg kunne si at jeg var stolt av å ha komponert.

En tunfisktartar med asiatiske sauser, ananascoulis som skal være den friske motparten til kjøttet. Den kremete sesammajonesen som skal gi fylden eggeplommen vanligvis gir. Som sprøtt element ble det friterte wonton ark, og i tillegg wakametang, som er en av mine favoritter, vanligvis til sushi.

Så her er den! Ikke like fint anrettet som jeg ville ønsket, men tiden ble dessverre knapp!

For å se noen av de andre rettene fra MasterChef, kan du klikke her.

0 comment
0

Du liker kanskje også

%d bloggers like this: