Home Comfort foodAsiatisk Fingerlicking vietnamesisk karamell-kylling

Fingerlicking vietnamesisk karamell-kylling

by siljesandberg

Det er vel ingen hemmelighet at jeg elsker asiatisk mat! Jeg er alltid på let etter en ny asiatisk rett jeg ikke har laget, men som jeg kanskje har smakt eller vil gjenskape minnet av! I dag ble en sånn dag. Sticky, saftig kylling med karamellisert stekeskorpe i skjønn harmoni med en frisk og syrlig nudelsalat og syltede agurker. Alle rundt bordet var klissete på hendene og pannene var tomme! Det kaller jeg en win win!

Opprinnelig lages denne retten med kokosvann, men for å gjøre den enklere å lage i hverdagen byttet jeg ut kokosvannet med kyllingkraft. Det funket som bare rakkern! Kyllingen stekes i en karamell av brunt sukker og fishsauce. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: fish sauce ass! Den lukter grusomt, men den gir maten masse umami, og smaksdybde. Så frykt den ei!

Karamellkyllingen kan du servere med ris, du kan putte den i tacolefser med masse grønnsaker, i baobuns, eller som jeg gjorde i dag, sammen med en frisk nudelsalat.

Lov meg at du prøver denne. Den er syndig god!

Har du lyst på noe annet digg med kylling, finner du flere oppskrifter her.

0 comment
12

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: