Home Comfort food Crispy CornFlakes Nuggets

Crispy CornFlakes Nuggets

by siljesandberg

I disse Covid-19 dager blir det mye tid hjemme. Jeg er nok ikke den eneste som kjenner på det. MEN, det er jo en nydelig anledning til å eksprimentere og bruke litt ekstra god tid på kjøkkenet! Jeg ville overraske samboeren med noe av det beste han vet, nemlig nuggets!

I tiden hvor de fleste prøver å holde seg så mye som mulig hjemme, unngå mange turer på butikken osv, så har jeg utfordret meg selv litt, til å prøve å bruke ingredienser som folk flest har i skapet. Jeg vil jo anta mange har Cornflakes, eller at du kan få tak i det forholdsvis lett.

Kombinasjonen med en kefirmarinade, gjorde kyllingen ekstremt saftig på innsiden, og ikke minst kjempesprø på utsiden! Det fine er at du kan også bruke samme panering på for eksempel fisk, svin og grønnsaker! Disse nuggetsene smaker også kjempegodt med en god dipp til! Hva med å prøve med en BBQ saus eller aioli?

FØR DU BEGYNNER MED FRITYRSTEKING MÅ DU LESE DETTE:

Tips fra matprat.no:

  • Sjekk at woken eller kjelen som skal brukes til frityrstekingen står sikkert og stabilt på stekeplaten eller gassblusset.
  • Forlat aldri kjøkkenet når du varmer opp oljen, eller når den er varm.
  • Hell oljen i kjelen, aldri mer enn halvfull. Varm opp på sterk varme. Når oljen har nådd 180° C vil den begynne å bevege seg. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt den er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning. Er oljen varm nok vil den bli brun i løpet av et minutt.
  • Skru ned varmen til middels hvis temperaturen er for høy.
  • Legg maten forsiktig ned i oljen med en tre eller stålklype. Snu på bitene slik at de blir jevnt stekt. Løft maten forsiktig opp med en klype, eller hullsleiv. La den dryppe av seg fettet på tørkepapir.
  • Hvis du skal fritere flere ting kan den ferdige maten holdes varm i stekeovn på 180° C.
  • Husk å varme opp oljen til riktig temperatur før du tilsetter neste ladning.
  • Det er lurt å ha et lokk lett tilgjengelig for å kvele flammene dersom uhellet skulle være ute. Slokk aldri med vann!
0 comment
0

Du liker kanskje også

%d bloggers like this: