Aioli er skikkelig godt enten du skal ha det til tapas, reker, ovnsbakte poteter, eller på en heftig burger! Her får du en rask variant som gjør at du aldri kommer til å velge butikk-aioli noen sinne igjen!


Aioli
siljesandberg Aioli er skikkelig godt enten du skal ha det til tapas, reker, ovnsbakte poteter, eller på en heftig burger! Her får du… Comfort food Superrask og smakfull aioli European PrintIngredienser
- 2 store eller 3 små eggeplommer
- 1 ts hvitvinseddik
- 3 dl solsikkeolje
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts dijonsennep
- presset sitron
- smak til med salt og pepper
Slik gjør du det
Visp sammen eggeplomme og eddik i et desilitermål eller en høy kolbe. Tilsett deretter oljen. Først ett par dråper, så resten av oljen i en tynn stråle mens du visper kraftig med en stavmikser. Hvis du forhaster deg og tar i for mye olje, kan aiolien sprekke. Så bruk god tid.
Tilsett finhakket hvitløk, dijonsennep, nykvernet pepper og salt. Smak til med sitron til slutt.
Siden dette er en påske-aioli velger jeg å ha i 4 eggeplommer i stedet for 2, for å få den fine gulfargen. Men om du kun har ett egg, så blir aiolien like god!
Tips
Blir aiolien tykk kan du tilsette litt vann!