Det finnes så mange oppskrifter på sjokoladekaker der ute. Selv har jeg 3-4 favoritter jeg sverger til. Denne er av typen du lett kan slenge sammen på kort tid, med kombinasjonen av mørk sjokolade og smørkrem! Perfekt hvis du får gjester og vil ha noe å servere de på kort tid!

Mørk sjokoladekake med smør- og kaffekrem
siljesandberg Det finnes så mange oppskrifter på sjokoladekaker der ute. Selv har jeg 3-4 favoritter jeg sverger til. Denne er av typen du… Dessert & Kaker Sjokoladekake med kaffe- og smørkrem! European PrintIngredienser
- KAKEBUNN
- 130 g sukker
- 1 egg
- 130 g hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 1 ts natron
- 50 g kakaopulver
- 1 dl melk
- 2 ss rapsolje
- 1 dl vann
- SMØRKREM MED KAFFE
- 200 g romtemperert smør (IKKE margarin)
- 130 g melis
- 100 g mørk kokesjokolade
- 2 ss sterk kaffe, avkjølt (gjerne espresso)
Slik gjør du det
SJOKOLADEKAKEN
Ta smøret ut av kjøleskapet slik at det rekker å bli romtemperert til du skal begynne med kremen.
Skru ovnen på 180 grader over- og undervarme. Kle en ildfast form ca 26 x 22 med bakepapir, og sett til side. Bruker du mye større form bør du doble oppskriften, bruker du mindre form bør du steke kaken litt lengre.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk i minimum 5 minutter med ballongvisp/kjøkkenmaskin.
Bland alt det tørre i en liten bolle. Ha så i de tørre ingrediensene i eggedosisen, og tilsett så rapsolje, melk og vann.
Miks alt sammen til det er godt blandet og klumpfritt. Hell røren i formen og stek den i 20-25 min avhengig av stekeovnen. Bruk gjerne et grillspyd (av tre) og stikk i midten av kaken for å se om den er ferdig. Avkjøl kaken skikkelig før du har på smørkremen, hvis ikke vil kremen smelte.
SMØRKREM
Smelt kokesjokoladen over vannbad.
Pisk smør og melis hvitt og luftig. Dette tar litt tid, men dette er viktig for en fløyelsmyk og lett smørkrem. Ca 5-10 min.
Pisk inn smeltet sjokolade. Det er viktig at den er helt avkjølt og ikke varm, det vil påvirke smøret og kremer vil bli for rennende. Hvis dette skjer kan du sette kremen i kjøleskapet til den har rette, faste konsistensen igjen.
Smør kremen på kaken og spis til du sprekker!