Home Comfort foodAsiatisk Appelsin-scampi med agurksalat

Appelsin-scampi med agurksalat

by siljesandberg

Denne deilige scampiretten ble et resultat av at jeg ønsket meg en kjappismiddag som smakte godt, med råvarer jeg allerede hadde hjemme. Første forsøk ble en litt tykk saus. Men nå dere, nå sitter den som ei kule!

Jeg elsker scampi og bruker dette ofte både som fyll i gyozas, vårruller men også i woker og stir frys. Men jeg bruker utelukkende mest rå scampi. Dette gjør jeg fordi scampi i utgangspunktet trenger svært lite varmebehandling før den blir til viskelær. Det ønsker vi jo ikke. Så fort du ser scampien nærmer seg gjennomstekt og den glassaktige fargen endres til hvit kan du fjerne scampien fra varmen. På denne måten får du perfekt konsistens i løpet av 1-2 minutter i panna. Dette gjør at du kan lage middager, som smaker godt i rekordfart.

Denne sausen har en smak som kan minne om sursøt saus, men med litt mer hint av five spice og mer appelsin.
Den er ferdig på tiden det tar å koke ris, og smaker sååå godt! Så plis, prøv denne!

0 comment
0

Du liker kanskje også

%d bloggers like this: