Home Comfort food Cacio e Pepe

Cacio e Pepe

by siljesandberg

Betalt samarbeid // Parmareggio

Cacio e pepe er faktisk en av de eldste pastarettene i Italia! Opprinnelig ble den laget med pasta, Pecorino Romano og pastavann. Men det har skjedd ting siden den gang. Det finnes utallige varianter av denne tradisjonelle romerske retten. Store variasjoner i oppskriften ut ifra regionale forskjeller og hvilke råvarer de har tilgang på. Noen steder brukes olivenolje, andre smør, noen bruker geitost. Og kommer du deg helt til Jevnaker, vil du finne min variant.

Dette er en ypperlig rett å mestre når man ikke vil på butikken. Jeg har nevnt mange ganger før at jeg føler meg naken uten Parmesan, og det står jeg for! I denne retten trenger du pasta, parmesan, pepper og smør. Det har de fleste kjøkken, ikkesant?

Til denne oppskriften velger jeg ofte en litt yngre parmesan, lagret 12-18 mnd da denne er litt mildere i smaken, og inneholder litt mer fuktighet enn de som er lagret 24-32 mnd. Parmareggio har et veldig godt utvalg parmesan med forskjellig lagringstid, størrelse og utforming, økologisk mm! Se etter dette merket neste gang du er på butikken!

Så kom igjen! Prøv deg på en cacio e pepe du også!

Var det ikke akkurat det du ville ha i dag? Her er finner du andre pastaoppskrifter.

0 comment
0

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: