Home Comfort foodAsiatisk Sesam og ingefærkylling

Sesam og ingefærkylling

by siljesandberg

Fritert, knasende sprø kylling. En klissete og syrlig saus med nøttete toner av sesam. Perfekt takeaway-mat du enkelt kan lage hjemme! Jeg fikk mange spørsmål om fritering da jeg la ut dette på Instagram i går kveld. Mange av dere er skeptiske og litt forsiktige når det kommer til frityr. Det er veldig lurt. Det er ikke noe man skal tøyse med.

Denne oppskriften bruker jeg såkalt “shallow fry” som betyr at man ikke trenger like mye olje i panna eller kjelen når man friterer. Dette er en god start om man vil begi seg ut på friteringskjøret tenker jeg. Da føles det ikke like skummelt som en stor kjele full av glovarm olje.

Uansett er det noen tips du skal følge når du friterer. Jeg bruker gode tunge stekepanner uten teflon til shallow fry, og tunge store støpjernsgryter til dyp fritering. På denne måten føles frityren stødigere, og tryggere, enn om du har en kjele du lett kan skubbe borti og flytte på, på komfyren.

I tillegg til dette bør du huske på dette når du friterer:

Velg riktig olje: Til frityr bruker jeg oftest frityrolje som du får kjøpt i de fleste butikker. Andre oljer du kan bruke som egner seg til frityr er smaksnøytrale oljer som tåler høy temperatur. Som f.eks rapsolje, solsikkeolje og soyaolje.

Generelt om fritering:

  • Har du ikke termometer kan du sjekke frityren ved å putte skaftet på en tresleiv eller lignende nedi oljen. Begynner det å boble rundt skaftet betyr det at oljen er varm nok.
  • Gradvis varm opp oljen. Ikke vær fristet til å skru opp varmen på stekeplaten for høyt for at den raskere skal varme seg opp!
  • Gå aldri fra en kjele med frityr.
  • Aldri fyll kjelen mer enn halvveis. Da forhindrer du muligheten for at oljen kan koke over.
  • Ha et lokk som passer kjelen/stekepannen tilgjengelig.
  • ALDRI slukk med vann. Vann i oljen vil resultere i en eksplosjon.
  • Ikke ha noe brennbart i nærheten av frityren.
  • Bruk redskap i tre eller metall. Bruker du plast vil dette smelte.

Ikke akkurat dette du så etter? Her er andre asiatiske retter.

2 comments
0

Du liker kanskje også

2 comments

Anki February 16, 2023 - 5:58 pm

Veldig god, men kanskje litt mye ketchup for den ble ganske syrlig. Men vi likte alt så neste gang tar vi bare mindre ketchup vi😋

Reply
siljesandberg February 20, 2023 - 7:44 pm

Ja, det er jo veldig individuelt hvor syrlig man vil ha det. Men det er kjempefint å se at dere likte den og justerer ketchupen etter deres preferanser☺️

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d