Home Comfort foodAsiatisk Nudler med sesam, soya og karamellisert sopp

Nudler med sesam, soya og karamellisert sopp

by siljesandberg
Nudler med soya

Raske hverdagsretter som enkelt kan tilpasses hva du har i kjøleskapet er alltid etterlengtet. Jeg har jo nevnt mange ganger tidligere at jeg ønsker at dere “tenker sjæl” med hvordan en rett kan tilpasses. Derfor legger jeg ofte ut basisoppskrifter som lett kan varieres etter egne smaksløker, i stedet for å lage 7 forskjellige varianter av en grunnoppskrift. Denne oppskriften er intet unntak! Her har jeg latt meg inspirere av Halfbakedharvest, som forøvrig har massevis av deilige oppskrifter.

Nudler i en deilig soya og ingefærsaus med smaker av balsamico, sesam og litt syre. Jeg jobber hardt med meg selv for å lage flere kjøttfrie retter, både for klimaet, egen samvittighet og for kroppen. Men jeg kommer aldri til å gå på kompromiss av smak. Så hvis jeg sitter igjen med følelsen av at retten mangler noe, så kommer den ikke gjennom nåløyet.

Saft suse, det gjorde denne! Massevis av nudler som er vendt inn i en smakfull saus som gir fornemmelsen av kjøtt og umami, uten et eneste dyr på samvittigheten. Soppen er stekt i sesamolje, som gir en deilig karamellisering.

Som jeg skrev innledningsvis er dette en oppskrift som lett kan tilpasses det du har av grønnsaker. I tillegg er den glutenfri hvis du bruker tamari (glutenfri soyasaus) og risnudler! Så finn frem grønnsakene og start wokkingen!

0 comment
1

Du liker kanskje også

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: