Home Comfort foodAsiatisk Kyllingsalat med peanøttdressing

Kyllingsalat med peanøttdressing

by siljesandberg

Hverdagsmat kan være så mangt, blant annet friske og deilige salater fulle av smak. Jeg liker godt tradisjonelle vinagretter, men ELSKER vinagretter med asiatiske smaker. Fiskesaus, honning og lime en er gjenganger i mine vinagretter. Fiskesausen byr på dybde, umami og en “annerledes” saltsmak. Lime bidrar med friskhet og syrlighet, og honningen.. vel den runder av hele greia!

Men for at den skal være mer enn bare en frisk vinaigrette laget jeg nå en peanøttdressing til. Jeg gjentar meg selv til deg kjedsommelige, ikke frykt en litt lang ingrediensliste! Så lenge du har ingrediensene tilgjengelig, tar det ikke lange tiden å smelle sammen denne dressingen.

Så enten du vil ha en kjapp hverdagsmiddag, lunchtips til du får gjester, eller som en enkel forrett til en asiatisk meny, er denne salaten super!

Ett lite tips hvis du vil ha fine strimler av gulrot eller andre grønnsaker. Denne herligheten her fra satake bruker jeg ofte. Det går superraskt og er et supert redskap om du er litt bekymret for å bruke mandolin. Se her.

Ikke helt det du så etter? Sjekk ut de andre salatene her.

2 comments
0

Du liker kanskje også

2 comments

Lisbeth Edvardsen November 15, 2021 - 5:36 pm

Denne retten er helt fantastisk smakfull, og hele familien elsker den 👌.
Ulempen er at det ble mye søl under steking av kyllingen (med skinn). Må nok skaffe meg en sprutrist, eller kanskje grille den neste gang.
Silje, du er så dyktig og festlig. Heier på deg!

Reply
siljesandberg November 15, 2021 - 6:57 pm

Så hyggelig å høre Lisbeth! Ja, det kan nok være lurt med en sprutrist☺️ Tusen tusen takk for hyggelige ord, og at du tok deg tid til å kommentere🧡 Det setter jeg stor pris på☺️

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: