Home Baking Pizzadeig grunnoppskrift- lang og kort hevetid

Pizzadeig grunnoppskrift- lang og kort hevetid

by siljesandberg

BETALT SAMARBEID OLUF.NO//

Finnes det egentlig noe bedre enn pizza? Det kan varieres i det uendelige.. Det passer like godt om du skal lage til deg selv, eller om du skal ha mange gjester og dere lager porsjonspizzaer.

Jeg har jo nylig fått mitt tredje barn (dvs. kjøpt meg Ooni Koda 12″). Det har virkelig tatt pizzagamet til nye høyder. En ting er at pizzaen smaker mye bedre fordi den stekes fort på høy varme, men det har gjort det så mye enklere å servere mange på kort tid. Man kan vel trygt si at jeg ikke har blitt invitert bort oftere, enn etter jeg kjøpte den. Men nok om mitt tredje barn! Vi skal jo snakke om pizzadeig.

Denne grunnoppskriften fikk jeg for lenge siden, Jan Vardøens pizzadeig-oppskrift. Den funker som ei kule hver gang og krever lite fiksfakseri. Enten du tar deg tiden til å lage den dagen før, eller om du plutselig finner ut at du skal lage pizza samme dag. Det er jo uendelige mange pizzaoppskrifter, og man kan jo gå i skikkelig geekmode med grader, gram og hevetid. Men dette er en god og enkel pizzaoppskrift med lavt nerdenivå.

Deigen er en drøm å jobbe med, og med en så smidig deig er det fy fy å bruke kjevle! Her formes deigen i porsjonstykker, og dras ut til ønsket størrelse og tykkelse på bunnen. Hvis du vil se hvordan jeg gjør det legger jeg ut en film på min Instagram @siljespiser

Senere i år har jeg planer om å ta et dypdykk i flere forskjellige teknikker rundt pizzadeig, poolish og hydrering mm. Men inntil jeg føler meg trygg nok på det, så deler jeg mine go to oppskrifter jeg har hatt i lang tid!

Legger ved bilde link til mine musthaves til pizzaen!

Melet jeg bruker finner du her.

Semola gjør pizzabunnen litt ekstra sprø, utbakingen til en lek og gjør at du slipper å spise brent mel! Den finner du her.

Fior di latte mozzarellaterninger, som er av den litt tørrere typen som brukes på pizza, finner du her. De er ideelle å oppbevare i fryseren og ta ut akkurat nok av til hver gang du skal lage pizza.

4 comments
2

Du liker kanskje også

4 comments

Natalia August 20, 2021 - 10:09 am

Funker denne oppskriften til langpannepizza også?

Reply
siljesandberg August 20, 2021 - 10:12 am

Det har jeg ikke prøvd, men deigen fungerer jo fint til det! Vil tippe den holder til 2-muligens 3 langpannepizzaer avhengig av størrelsen på formen! Merk deg at deigen er «løsere» enn den som vanligvis brukes til langpannepizza. Så bak ut deigen med forsiktig hånd☺️

Reply
Christine August 21, 2021 - 9:25 am

Oh, som jeg gleder meg! Kan jeg lage halve oppskriften på langtidsdeigen ved å bare halvere alle ingrediensene?

Reply
siljesandberg August 21, 2021 - 9:29 am

Så hyggelig!😍 ja, det kan du! Men ikke halver gjærmengden.. bruk ca 2-3 gram fortsatt🍕

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: