Home TilbehørDipper, dressinger & salsa Cæsarsalat med sitron og urtemarinert kylling

Cæsarsalat med sitron og urtemarinert kylling

by siljesandberg

Betalt samarbeid / Parmareggio

Jeg bruker parmesan til alt mulig. Det er en ingrediens jeg føler meg naken, om jeg ikke har i kjøleskapet.Og cæsarsalat er en av rettene hvor jeg virkelig syns parmesanen får skinne. Hjertesalat og parmesan harmonerer på en helt egen måte og komplementerer hverandre godt.

Her har jeg laget en cæsarsalat hvor du lager basen med dressing og salat, og kan servere resten ved siden av. Dermed passer det fint om du har glutenallergikere eller vegetarianere på besøk. Eller.. Pesceterianere. Det er jo ansjos i dressingen! Det er også en ypperlig måte å la folk få lage den salaten de selv liker best. Noen vil ha mye kjøtt, andre liker salaten og krutongene best!

Kyllingen har jeg valgt å marinere i en deilig marinade med sitronskall, tørkede urter og olivenolje. HALLO! Det ble så sommerlig og godt! Grunnen til at jeg bruker sitronskall og ikke saften til marinaden er fordi sitronsaft ofte kan gi litt bitter smak på kjøttet, og en mer læraktig konsistens. Men denne marinaden med sitronskall gir en nesten blomsteraktig tone i tillegg til urtene. DIGG!

Og du.. ikke la deg skremme av ansjos i dressingen. Det kan godt tenkes du ikke liker ansjos rent, men det gir en sødme binder hele dressingen sammen. Så hva venter du på?

 

0 comment
0

Du liker kanskje også

%d bloggers like this: