Home Comfort foodAsiatisk Braisert svinenakke med smakfull saus

Braisert svinenakke med smakfull saus

by siljesandberg

Svinenakke må være et av mine favorittstykker på grisen. Det er smakfullt, det kan tilberedes på ufattelig mange måter, og det er en forholdsvis rimelig stykningsdel på grisen! Og når du parrer svinenakke med asiatisk, det er da magien oppstår!

Denne gangen dro svinenakken til Thailand, og Terje Ommundsen! Dette er en forenklet variant av hans signaturrett på Plah. Den er proppfull av thaismaker, og du trenger absolutt ikke være av hans kokkekaliber for å lage denne retten.

Du trenger en støpjernsgryte og stekeovn, litt tid og gode asiatiske ingredienser. I tillegg bør du velge et stykke svinenakke av god kvalitet. Resultatet blir en deilig svinenakke med mange lag med smak, og en asiatisk saus med syre, litt sødme og massevis av umami! Kjøttet blir lignende pulled pork, så ikke forvent pene, rene fileter! Men er derfor nyyydelig som stjerna i en asiatisk taco. Kanskje lage det med asiatiske pannekaker og tilbehør, som crispy duck, bare uten anda?

Dette er den perfekte retten å servere om du skal få gjester. Den gjør seg mer eller mindre selv, mens du kan gjøre andre ting! Så la oss drømme mot lysere tider, mindre restriksjoner og middagsgjester!

Så hva venter du på? Prøv den da vel!
Ikke akkurat denne du ville ha? Hva med å prøve en annen rett som gjør seg selv? Nemlig Ragù, det finner du her.

2 comments
0

Du liker kanskje også

2 comments

Ann-Iren May 15, 2023 - 7:25 pm

Hei. Er tamarindvann noe du kjøper eller lager? Hvis det siste; hvordan?

Reply
siljesandberg May 15, 2023 - 7:42 pm

Tamarindvann lages ved å blande fruktkjøttet fra en tamarind med kokende vann, men du kan også bruke tamarindpaste og blande ca 50 g tamarindpaste i 1 dl vann:)

Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: