Jeg ELSKER mat som “gjør seg selv”. Denne oppskriften er en sånn type rett! Deilig koreansk Bo Ssam, med saftig svinekjøtt som blir himmelsk etter noen timer i sukker og salt og noen timer i ovnen. Det er ikke nødvendigvis den maten jeg har laget som ser penest ut, men gud så godt det smaker!
Ikke la deg skremme av at den tar lang tid, eller har mange ingredienser. Det er ikke det som definerer om en oppskrift er vanskelig eller ei. Her skal du egentlig bare rubbe kjøtt med salt og sukker, vente, steke i ovnen, så vente litt til. Ok, så er det litt flere steg enn det, men ingen av stegene er vanskelige å gjennomføre! Du klarer skru på stekeovnen, røre sammen ingredienser og kutte grønnsaker?
Da er det bare å sette igang da? For jeg lover deg.. Dette ER SÅ DIGG!
Noen av ingrediensene kan være litt uvante eller litt utfordrende å få tak i. Men alt kan løses ved å spørre, eller sjekke litt på nett!
Her ser du bilde av de jeg bruker, så vet du hva du skal se etter.



Svinekjøttet skal ligge minst i 6 timer, helst natten over i en blanding av sukker og salt. Dette gjør vi for å sette igang en spekeprosess på kjøttet før det skal i ovnen.
Har du ikke tid til å lage dette finner du mye annet digg som tar kortere tid her.





5 comments
Dette var helt magisk godt! Ble sittende i timesvis å småspise fordi ingen ville ta vekk restene. Takk for oppskriften 🙂
Åh, så hyggelig å høre Hanna😍 Bo ssam er en favoritt hjemme hos oss også!
Ble helt fantastisk! Tusen takk for god og omstendig oppskrift, og ikke minst at du la ved bilde av de ulike smakstilsetterne!
For en kjempehyggelig tilbakemelding Kristin! Tusen hjertelig takk☺️
Hei!
Har du forslag til hva som kan brukes istedet for ssamjang? Håpet å lage en glutenfri versjon.