Hvis jeg skulle valgt et “kjøkken” jeg skulle spist for resten av livet, ville det vært asiatisk/thai eller italiensk. Jeg klarer ikke velge mellom de, og forhåpentligvis vil jeg aldri måtte gjøre det heller! Men asiatisk og thai har så uendelig mange smakskombinasjoner, urter, krydder og valg av proteiner! Denne gangen ble det kyllingspyd med sataysaus!



Kylling Satay
siljesandberg Hvis jeg skulle valgt et “kjøkken” jeg skulle spist for resten av livet, ville det vært asiatisk/thai eller italiensk. Jeg klarer ikke… Asiatisk Verdens beste kylling satay European PrintIngredienser
- KYLLING SATAY MARINADE
- 8 kyllinglårfileter eller 4 kyllingbrystfileter
- 3 finhakkede hvitløksfedd
- 1 ss finrevet ingefær
- 1 ss sambal oelek (chilipasta)
- 1 dl ketjap manis (søt soyasaus)
- 2 ss salt soyasaus (kikoman eller lignende)
- 1/2 dl smaksnøytral olje (f.eks. solsikkeolje)
- 1 neve hakket koriander
- Saften fra ½ lime
- Bambuspinner eller andre spyd til grillingen
- PEANØTTSAUS
- 200 g peanøttsmør (gjerne grov type)
- 1 liten boks kokosmelk (165 g)
- 1 ss brunt sukker
- 1/3 av marinaden
- Evt. litt vann, for å justere konsistensen
Slik gjør du det
Dersom du bruker grillpinner i tre og skal steke kjøttet på grill, må disse legges i vann en halvtime i forveien.
Marinaden lages ved å blande sammen hvitløksfedd, ingefær, sambal oelek, ketjap manis, soyasaus, olje, koriander og lime i en skål. Spar på 1/3 av marinaden, for denne skal vi bruke i peanøttsausen.
Skjær opp kyllingkjøttet i tynne strimler og bland dem i marinaden. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i en halvtimes tid eller lenger. Hvis du har tid kan de godt stå natten over!
Peanøttsausen lages ved å vispe sammen peanøttsmør, kokosmelk, brunt sukker i en liten kjele på middels varme. La blandingen koke opp, og rør så inn resten av marinaden. Smak til med salt/pepper, og tilsett en skvett vann dersom du synes konsistensen er for tykk. Sausen vil tykne litt etter hvert som den avkjøles.
Tre de marinerte kyllingstrimlene på pinnene, 1-2 strimler per pinne, og stek på nokså høy varme i ca. 3-4 minutter på hver side. Jeg bruker grill/varmluft og 240 grader. Tiden avhenger av tykkelsen på strimlene og varmen på ovnen din – men husk at kylling alltid må gjennomstekes!
Tips
Husk å smake til peanøttdippen slik du ønsker den! Kanskje liker du den søtere, syrligere eller saltere enn meg? Og kanskje kunne du tenke deg litt mer chili! Du bestemmer!