Du vet de lefserullene som ALLTID finnes på tapasbordet, med kremost, røkelaks og ruccola? De ja! De var inspirasjonen for denne pastaretten. Da jeg hadde matreddermandag og fant deilig røkelaks i nedsatt-disken på butikken, tenkte jeg at det må jo bli bra? Det ble det jammen meg og!
En kjappismiddag som du gjør unna på tiden det tar å koke pastaen. Enten du vil ha det som middag på en helt vanlig tirsdag, eller om du vil lage noe digg til gjestene, hvor du unngår å stå lenge foran grytene er denne perfekt! Tipper den er ganske så god som lunch dagen etter også!
Ikke denne du fikk lyst på i dag? Sjekk ut noen av de andre pastarettene mine her.
Spaghetti med kremost, røkelaks og ruccola
siljesandbergDu vet de lefserullene som ALLTID finnes på tapasbordet, med kremost, røkelaks og ruccola? De ja!De var inspirasjonen for denne pastaretten. Da…Comfort foodSpaghetti med kremost, røkelaks og ruccolaEuropean Print
Porsjoner: 4
Tid:
Rating: 3.1/5
( 23 voted )
Ingredienser
400 g pasta (her foretrekker jeg båndpasta, men ingen regler som ikke kan brytes)
1 stor eller 2 små sjalottløk
2 fedd hvitløk
200 g philadelphiaost
12-15 cherrytomater, delt i to
300g røkelaks eller røkt ørret
1 1/2 dl pastavann
1 liten klype chiliflak
saften av en halv sitron
1 pk ruccola (75 g)
revet parmesan (kan sløyfes)
bladpersille (kan sløyfes)
Slik gjør du det
PASTAEN: Kok pastaen al'dente med godt saltet pastavann. Husk å spare på pastavannet i tilfelle sausen blir litt tykk.
PASTASAUSEN: Finn frem en stekepanne. Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr det i litt god olivenolje til løken er blank. Ha i philadelphiaosten og rør den til en jevn saus sammen med 1 1/2 dl pastavann.
Del alle cherrytomatene i to og ha de i panna med snittflaten ned. La det putre til pastaen nærmer seg ferdig. Smak til sausen med salt, godt med pepper og bittelitt chiliflak.
Når pastaen er al'dente har du den i stekepanna sammen med kremostsausen og rører rundt til alt av pastaen er dekket i saus. Om sausen er for tykk, spe på med litt mer pastavann.
Tilsett saften av en halv sitron og rør godt. Skjær røkelaksen i tynne strimler og ha den i sammen med pastaen. Tilsett ruccola rett før servering og rør godt så alt er godt blandet sammen.
Toppes med revet parmesan, et dryss kvernet pepper og hakket bladpersille.
Tips
Du kan bytte røkelaks med vanlig laks i denne oppskriften. Da må du enten steke den i panna eller i ovnen og beregne noe lengre steketid.