Denne retten har jeg et litt ambivalent forhold til. Jeg elsker sommerruller, men da jeg serverte den i MasterChef var jeg ikke helt fornøyd med utseendet! Jeg var superstolt over å ha fått så mye smak inn i blomkål og bønne miksen. Dessverre så det ut “som kondomer med fargerike ting inni”. Haha!
Men det har mange av dere klart å se forbi. Dere har vært veldig nysgjerrig på retten, og jeg har fått mange meldinger om at dere ønsker oppskrift på denne, til tross for hvordan den så ut! Det gleder meg! Så her er den: Kondomer med fargerike ting inni, eller vegetar sommerruller, som kanskje er et litt mer appetittelig navn!
Vil du prøve en annen rett med ferskendippen, så har jeg en oppskrift på kyllingspyd her.
Sommerruller med ferskendipp
siljesandbergDenne retten har jeg et litt ambivalent forhold til. Jeg elsker sommerruller, men da jeg serverte den i MasterChef var jeg ikke…Asiatiskvegetar, sunn matEuropean Print
Porsjoner: 4
Tid:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )
Ingredienser
rispapirark
1 rød paprika
1 oransje paprika
2 vårløk
1/2 finkuttet blomkål
1 boks kidneybønner
1 mango
1/2 rødkål
3-4 fersken, kan fint bruke hermetisert.
1 neve koriander
4 ss creme fraiche
1 ts misopaste (kan sløyfes om du ikke får tak i)
2 ss hoisinsaus
2 fedd hvitløk
2 ss ketjap manis
2 ss fiskesaus
50 g mandler
2 ss sriracha
1-2 ss soyasaus
1 pk glassnudler
Slik gjør du det
Hakk en halv blomkål i små biter. (Flere butikker har også begynt med blomkålris. Dette kan brukes i stedet for hel blomkål om du vil spare tid!)
Ha blomkålen i stekepanne og tilsett ketjap manis, soyasaus, miso, fiskesaus, hoisin og hvitløk. Stek på medium varme i 10 min. Tilsett bønner og stek ytterligere i 5-10 min.
Ha mandlene i kokende vann, skold i 1-2 min før du skyller de i kaldt vann. Fjern skinnet på mandlene og legg i en bolle. Tilsett fersken. Kjør til puré med stavmikser og bland inn creme fraiche, sriracha, pepper, salt og koriander.
Finsnitt mango, rødkål, paprika og vårløk.
Kok opp vann og legg i glassnudler, ta de så av varmen . La nudlene trekke i vannet til de har fått riktig konsistens. Hell så av vannet. Ha gjerne i en ts sesamolje slik at nudlene ikke blir en stor sticky ball. Klipp opp nudlene i mindre biter, så blir de lettere å jobbe med i rullen.
Bløtlegg risarkene i varmt vann i ca 10 sekunder, legg de på en flat fjøl og start med fyllet. Brett så som en konvolutt. Først brettes de i siden, før du så ruller resten av rullen sammen og bretter inn på toppen.
Nytes med ferskendipp.
Tips
Sommerruller kan du fylle med det du liker best! Du kan bruke de grønnsakene, fruktene og urtene du liker best. Prøv deg frem! ☺
Jeg varierer med hjertesalat, agurk, avokado, ananas, reker, satay dipp, hoisindipp. Her er det kun fantasien som setter grenser!