Vi går inn i den siste sommermåneden og snart er det høst! Jeg tror alle kan være enige i at det har fristet å ta frem ullgenseren, pleddet og stearinlysene i sommer. Sommeren 2020 har mildt sagt vært en hybrid av sommer og høst, og det ofte i løpet av en og samme dag! Derfor tar jeg meg den friheten å tyvstarte litt på høsten som det oktoberbarnet jeg er.
Denne suppen har egentlig alt jeg trenger i en bolle! Crispy, sunne og digge grønnsaker, saftig kylling, og en smakfull suppe med god smaksdybde! Den er sunn, den er spicy og den er lettvin å lage hvis du har basisingrediensene. Basisvarer har jeg snakket mer om i dette innlegget. Les gjerne det for å forstå hver ingrediens sin rolle i asiatisk mat. Og husk, selvom ingredienslista kan være lang, betyr ikke det at maten er avansert eller vanskelig å lage. Dessuten har du asiatiske basisvarer LENGE fordi du ofte bruker et par spiseskjeer av hver olje og saus hver gang.
Spicy nudelsuppe med kylling
siljesandbergVi går inn i den siste sommermåneden og snart er det høst! Jeg tror alle kan være enige i at det har…Asiatisksuppe, kyllingsuppe, asiatiskEuropean Print
Porsjoner: 4
Tid:
Rating: 5.0/5
( 2 voted )
Ingredienser
2 kyllingfileter (ca 400-500g kylling)
150-200g nudler etter ønske (jeg brukte ferske nudler men her kan du bruke de du liker best)
1 løk
4 fedd hvitløk
1 ss rapsolje til steking
1-2 ss hakket ingefær
2 ss chiliolje eller sriracha (evt 1 hakket rød chili)
2 terninger kyllingbuljong
1 l vann
1 ss sesamolje
3 ss soyasaus
3 aromasopp eller tørket asiatisk sopp i fine skiver
2 ss fishsauce
1-2 bok choi
2 gulrøtter
lime og koriander til pynt ved servering
Slik gjør du det
Tørk av kyllingfiletene. Kok opp vann og buljong og legg i kyllingfiletene. La filetene trekke i buljongen rett under kokepunktet i ca. 10-12 minutter. Ta filetene ut av buljongen og la dem hvile imens du fortsetter på suppa. Buljongen kan fortsette å koke i kjelen.
Kok nudlene som anvist på pakken og hell av vannet når de er ferdige.
Finn frem en ny kjele. Finhakk løk og hvitløk og fres gyllen i sesamolje og rapsolje. Tilsett så ingefær og stek videre i 1 minutt for å frigjøre smakene av ingefæren.
Hell i buljongen du posjerte kyllingfiletene i. Ha i soyasaus, fish sauce, chiliolje/sriracha og la det koke opp. Smak til om du ønsker mer av noe i suppa (vi har alle forskjellige preferanser på smak).
Gjør kyllingen klar til anretning. Bruk to gafler og riv kyllingfileten fra hverandre i mindre biter.
Ha i bok choi og sopp helt mot slutten før servering og la de koke i suppa et par minutter. Anrett suppa med koriander, strimlet gulrot, lime, kylling og nudler!
Tips
Hvis du vil lage denne retten glutenfri kan du bruke risnudler. Husk uansett å sjekke oljene du bruker da veldig mange asiatiske oljer inneholder soya (gluten). Bruk din lokale orientalske butikk og spør etter glutenfrie soyasauser!