Jeg er som sikkert hele resten av Norge, forkjølet. Og når jeg er småsyk, så har jeg lyst på noe som smaker godt og er enkelt å lage. Derfor tok jeg en god titt inn i kjøleskapet og fant noen paprikaer jeg burde bruke opp. Det resulterte i en veldig god, kjøttfri middag med masse smak. Litt friske urter, mozzarella og en digg kremet spaghetti. Ja takk!
Hele fremgangsmåten ligger i fast forward på instagram under highlighten paprikapasta. Var det ikke akkurat dette du så etter i dag? Hva med å prøve deg på en annen pastaoppskrift? Du finner alle pastaoppskriftene mine her.
Paprikapasta med rosmarin og timian
siljesandbergJeg er som sikkert hele resten av Norge, forkjølet. Og når jeg er småsyk, så har jeg lyst på noe som smaker…Comfort foodvegetar, pastaEuropean Print
Porsjoner: 4
Cooking Time:
Rating: 4.0/5
( 8 voted )
Ingredienser
400g spaghetti eller annen tynn båndpasta
4 røde paprika, i strimler
3-4 sjalottløk, grovhakket
6 fedd hvitløk, grovhakket
2 stilker fersk rosmarin
ca 1 ss fersk timian, kun bladene evt tørket
0,5 dl balsamicoeddik
3 dl grønnsakskraft (vann og buljong/fond)
1 dl fløte
70g parmesan
olje til steking
salt og pepper etter smak
mozzarella til servering
Slik gjør du det
Finn frem en tykkbunnet kjele. Jeg bruker støpjernskjelen min til dette. Start med å grovhakke sjalottløk og paprika og stek i i kjelen sammen med olivenolje i til de blir gyldne og møre. Ca ti minutter. Sett på en kjele med vann til pastaen og salt det godt. I gryta med paprika og sjalottløk tilsetter du nå hvitløk og balsamicoeddik. La dette få et oppkok i 1-2 minutter. Tilsett så grønnsakskraft, og urter og la dette putre i ca 10 minutter. Ha spaghetti i det kokende vannet og kok som anvist på pakken minus 1 minutt. Når paprikablandingen har kokt ferdig tar du ut rosmarinstilkene, og heller alt i en blender. Tilsett så fløten og kjør dette i minimum 1-1 1/2 minutt til sausen er helt jevn. Pass på å ha en åpning på toppen av blenderen mens den kjøres, som slipper ut den varme dampen. Hvis ikke kan du risikere å få paprikasaus utover hele kjøkkenet. Når sausen er ferdig blendet, har du den tilbake i støpjernsgyta på middels varme og tilsetter parmesan og den ferdigkokte pastaen. Varm opp og la pastaen trekke til seg sausen i 1-2 minutter. Serveres med nykvernet pepper, mozzarella og litt olivenolje på toppen.