Bao buns med fyll er en gjenganger hjemme hos oss. Vi har prøvd oss på kylling i mange forskjellige varianter, med biffkjøtt og med scampi. Det er jo så deilig med det det myke søte brødet i kombinasjon med sprø grønnsaker og kylling fyll av deilig klissete soyakaramell. Det ble sååå godt!
Dette ble en variant av den vietnamesiske karamellkyllingen, men byttet ut fiskesaus med soya. De fleste av mine oppskrifter kan faktisk fylles i en bao bun! Så her håper jeg dere prøver dere frem og blir inspirert til å fylle buns’a med masse forskjellig!
siljesandbergBao buns med fyll er en gjenganger hjemme hos oss. Vi har prøvd oss på kylling i mange forskjellige varianter, med biffkjøtt…Asiatiskbao bun, asiatiskEuropean Print
Porsjoner: 4
Rating: 4.2/5
( 6 voted )
Ingredienser
KYLLINGEN:
800-900g kylling lårfilet
3 fedd hvitløk
2 ss revet ingefær
2 dl kyllingbuljong
2 ss brunt sukker
3 ss mørk soyasaus
1-2 ss sesamfrø til slutt
raps eller solsikkeolje
GRØNNSAKER:
1 mango
1 agurk
1 paprika
1 hjertesalat
koriander
8-12 bao buns
Slik gjør du det
Start med å skjære lårfileten i passe tykke strimler. Stek i stekepannen til den får stekeskorpe, men den trenger ikke være gjennomstekt. Sett til side.
Mens kyllingen steker kan du vaske og kutte opp grønnsaker.
Finhakk hvitløk, riv ingefær og ha det i en stekepanne sammen med litt nøytral olje. Stek på medium varme. Tilsett brunt sukker, soyasaus og kyllingbuljong og bland sammen. La det stå på medium varme og koke til sausen tykner. Når sausen har tyknet tilsetter du kyllingen og lar den dekkes av den deilige sausen. Stek kyllingen i noen minutter på medium høy varme til kyllingen er gjennomstekt. Strø over sesamfrø rett før servering.
Damp baobuns og server sammen med kylling og grønnsaker. MUUUMS!
Tips
Her er det godt med mange forskjellige grønnsaker, spirer, syltede grønnsaker mm. I tillegg kan du lage dipsauser og mayoer som passer til.
Jeg spiser det ofte med sriracha eller jalapenomayo, mangokrem med kokos og sriracha ++ Tilpass oppskriften etter egen gane!