Asså..Hvor skal jeg begynne! Dette er bestevennen til lasagne! Med fløyelsmykt persille-og hvitløkssmør i hver krik og krok, mykt i midten og sprøtt på utsiden. Og best av alt, det faller fra hverandre og er lett å dele med andre!
Jeg bruker mye tid på instagram og pinterest for å finne inspirasjon til matlaging. Der har det ofte poppet opp “pull apart bread”. Det har gjort meg nysgjerrig på å prøve ut denne måten å lage hvitløksbrød på. Tidligere har jeg forsøkt hvitløksknuter, baguetter og diverse andre varianter. Men ofte syns jeg det blir litt for mye av den harde skorpen, og litt for lite av det myke brødet i midten. Med dette brødet ble det andre boller!
Lov meg at du prøver dette neste gang du skal lage lasagne! Om du ønsker, kan du kaldheve deigen over natten, slik at du sparer tid når middagen skal på bordet dagen etter! Men husk at du da bør du halvere gjærmengden!
Pull apart hvitløksbrød
siljesandbergAsså..Hvor skal jeg begynne! Dette er bestevennen til lasagne! Med fløyelsmykt persille-og hvitløkssmør i hver krik og krok, mykt i midten og…Baking“Pull apart” hvitløksbrødEuropean Print
Porsjoner: 4-6
Tid:
Rating: 3.7/5
( 43 voted )
Ingredienser
550-600 g mel
1/2 pk fersk gjær
4 dl vann
1 ss salt
1 ts sukker
en god klunk olivenolje
HVITLØKSSMØR
300 g smør
3-4 hvitløksfedd
1 stor neve hakket bladpersille eller kruspersille
2 ts salt
1 ts pepper
Slik gjør du det
Smuldre gjæren og bland med vannet. Tilsett så mel, salt, sukker og olivenolje.
Elt deigen i 5-10 minutter til den slipper bollen. Start med lav hastighet og øk underveis. Er deigen litt våt tilsetter du mel, og vann om den er tørr. Du kan også bruke rå muskelkraft og elte deigen for hånd, hvis du ikke har kjøkkenmaskin.
Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Ca 1 time.
Mens du venter på at deigen hever kan du finhakke hvitløk og persille og blande godt inn med romtemperert smør. Tilsett salt og pepper til slutt. Har du stavmikser kan du mikse smøret på null komma niks!
Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut til en leiv på ca 50x50 cm. Den skal se ut som en pizzabunn.
Smør på smøret og del emnet opp i 5 like store remser. Legg så disse oppå hverandre slik at du bygger i høyden.
Når du har gjort det deler du den lange remsen i biter på 4-5 cm. Disse stables med "endene" opp i en smurt brødform.
Du kan bruke en stor brødform eller to små. Etterhev brødet i en halvtimes tid.
Stekes på 210 grader over-og undervarme i 25-30 minutter.
Tips
Hvis du skal gjøre brødet litt "ekstra" kan du blande inn litt cheddar, Norvegia eller parmesan i lagene og på toppen av brødet!